Kartepede geri dönüşüm masaya yatırıldı

Kartepede geri dönüşüm masaya yatırıldı


KOCAELİ (A.A) - Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ev sahipliğinde, ilçedeki geri dönüşüm firmaları yetkilileri ile yapılan toplantıda geri dönüşüm konusu masaya yatırıldı.
     Belediyeden yapılan açıklamada, toplantıda geri dönüşüm konteynerlerinin toplatılması ve uygulamada yaşanan sıkıntıların giderilmesinde yapılacak çalışmaların gözden geçirildiği bildirildi.
     Toplantıda söz alan Kartepe Belediyesi yetkilileri, geri dönüşüm firmalarından geri dönüşüm konteynerlerinin zamanında alınmasında sıkıntı yaşadıklarını, firmaların buna dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti.
     Geri dönüşüm işi yapan firma yetkilileri ise son dönemlerde geri dönüşüm konteynerlerine oldukça fazla miktarda çöp atıldığını dile getirerek, atılan koli ve benzeri büyük ambalajların düzeltilmeden geri dönüşüm konteynerlerine atıldığı için çok yer kapladığını ve bu nedenle de konteynerlerin dolu göründüğünü kaydetti.
     Toplantıda, sıkıntıların giderilmesinin kaynağında eğitim faaliyetlerinin artırılması kararı alınırken, okullar, halk eğitim müdürlükleri, kuran kursları, bakkal ve marketleri kapsayan bilgilendirme yapılması ve geri dönüşüm firmalarının da konteynerleri toplama programlarına sadık kalmaları konusunda fikir birliğine varıldı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kartepede geri dönüşüm masaya yatırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER