Kartepe Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Kartepe Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı


KOCAELİ (A.A) - Kartepe Belediyesi, 132 işçisine ilişkin toplu iş sözleşmesini düzenlenen törenle imzaladı.
     Kartepe Belediyesinin üyeleri arasında bulunduğu Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN) ile Belediye-iş yetkilileri tarafından yürütülen görüşmeler sonucunda taraflar arasında mutabakat sağlandı.
     Kartepe Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan imza törenine Yerelsen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Belediye-iş sendikası yöneticileri ve işçi temsilcileri katıldı.
     Törende konuşan Karabalık, Kartepe Belediyesinin 10 Belediyenin birleşmesinden oluştuğunu, bu yüzden ücretler arasında büyük farklılıklar olduğunu belirterek, kendilerinin 2010 yılında yaptıkları sözleşmede bu farkın kapanması için yevmiyesi düşük olanlara yüksek oranda, yevmiyesi yüksek olanlara da düşük oranda zam yaptıklarını kaydetti.
     Sözleşmede en önemli kriterlerinin hakkaniyet olduğunu dile getiren Karabalık, bunun için bir önceki sözleşmede olduğu gibi bu sözleşmede de düşük alanlara yüksek, yüksek alanlara da düşük zam verdiklerini ifade etti.
     Karabalık, Sözleşme görüşmelerini yürüten taraflara teşekkür ederek sözleşmenin taraflara hayırlı olmasını diledi.
     Konuşmaların ardından sözleşme taraflar arasında imzalandı.
     Varılan mutabakat sonucu çalışanların yevmiyelerine ortalama yüzde 15 oranında zam yapıldığı bildirildi. Sözleşmenin ikinci yılında ise ücretlere enflasyon oranına eklenecek refah payı sonucu oluşacak oranda zam yapılacağı belirtilirken, en düşük yevmiyenin 63 TL olacağı, sosyal haklara da enflasyon oranında zam yapılacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kartepe Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER