KASFOT 7. eğitim programını yarın tamamlıyor

KASFOT 7. eğitim programını yarın tamamlıyor


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Fotoğraf Sanatı derneği (KASFOT) tarafından düzenlenen 7. temel fotoğraf eğitimi kursu yarın sona eriyor.
     Kastamonu kültürüne ve turizmine hizmet etmek ve şehirdeki fotoğrafa olan ilgiyi artırmak için düzenlenen kurs, her dönemde 1 aylık program şeklinde uygulanıyor.
     KASFOT Başkanı Suat Cumali Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7. eğitim programında 26 kursiyerin eğitimini tamamlayacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.
     Bir gün Kastamonuda herkesin fotoğrafçı olacağını düşündüğünü ifade eden Güngör, Adım adım bu hedefimize doğru ilerliyoruz. Kursiyerlerin buraya geldikleri zamanla gittikleri zaman arasında çok belirgin fark görüyorum. Burada fotoğrafın ne olduğunu, nasıl olması gerektiğini anlatıyoruz. Kurstan sonra bu işi devam ettiren çok oluyor. Fotoğrafa ciddi bir bakış getirdiğimizi düşünüyorum. Yarın akşam Serender Park Otelde düzenleyeceğimiz eğlenceyle 26 kursiyerimize sertifikalarını vereceğiz. Yılda 2 defa kurs veriyoruz. Diğer kursumuzu da mart veya nisan gibi açmayı planlıyoruz diye konuştu.
    
    
     -Sergiyle fotoğrafa ilgi duymaya başladım-
    
     Kursiyerlerden Hemşire Ayşegül Karaahmet (38) de, KASFOTun bir sergisinde fotoğrafçılığa ilgisinin başladığını söyledi.
     Fotoğraf işinin bir parçası olmaya heveslendiğini aktaran Karaahmet, Buraya gelmek bana çok şey kattı. Yolda giderken her şeye daha bir gözlemci gözle bakıyorum. Daha bir estetik bakış açısına sahip oldum. Her baktığınız yere bir fotoğraf karesi gibi bakıyorsunuz. İnsanların gözüne daha net bakarak, o gözdeki daha net almaya çalışıyorsunuz diye kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber KASFOT 7. eğitim programını yarın tamamlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER