Kastamonuda orman yangınlarında artış

Kastamonuda orman yangınlarında artış -Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Koçkaya: -2011 yılının ilk 7 ayında 5 hektar orman alanı yanarken bu yılın aynı döneminde 48 adet yangında 65 hektar orman alanı yandı (Fotoğrafl


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Bayram Koçkaya, geçen yılın ilk 7 ayında 14 adet yangında 5 hektar alanının zarar gördüğünü, bu yılın aynı döneminde 48 yangında 65 hektar orman alanının yandığını belirtti.
     Koçkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlük 15 şube, 21 işletme müdürlüğü, 5 başmühendislik ve 1 işçi eğitim merkezi bulunduğunu söyledi. Kastamonunun yanı sıra, Sinop iline de hizmet verdiklerini, bu ilde Ayancık, Boyabat, Durağan, Sinop ve Türkeli işletme müdürlükleri bulunduğunu belirtti.
     Koçkaya, her yıl yaz mevsiminden önce orman yangınlarına müdahale için eleman alımı yaptıklarını vurgulayarak, bu kişilere 1 Mayıstan itibaren arazilerde eğitim verdiklerini söyledi. Orman yangınlarında insan faktörünün önemli bir yer kapladığını aktaran Koçkaya, insanların pet şişeleri, şişe kırıklarını çevreye atarak, tedbirsiz davranmaları yüzünden yangınların çaktığını ifade etti.
     Koçkaya, vatandaşların piknik yapmak için ormana gittiğinde, belirlenen piknik alanları dışına çıktığını belirterek, vatandaşları yaktıkları ateşi söndürmemeleri sonucunda yangınların başlayabildiğini aktardı.
     Bu yıl hava sıcaklıklarının arttığını ve nem oranının ise düştüğünü vurgulayan Koçkaya, 2011 yılının ilk 7 ayında 5 hektar ormanlık alan yanarken, 2012 yılının ilk 7 ayında 48 adet yangında 65 hektar orman alanı yandı diye kaydetti. Koçkaya, geçen yıl il genelinde 14 orman yangını meydana geldiğini belirtti.
    
     Muhabir: Esra Karamuk/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Kastamonuda orman yangınlarında artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER