Kastamonuda saman fiyatlarında artış

Kastamonuda saman fiyatlarında artış


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Nahit İğdirli, önceki yıla göre saman fiyatlarında yüzde 200lük artış olduğunu bildirdi.
     İğdirli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuraklık sebebiyle ilde saman açığının ortaya çıktığını belirterek, bu nedenle saman fiyatlarında da herhangi bir düşme yaşanmadığını söyledi.
     İl genelinde bu yıl saman ihtiyacının çok fazla olduğunu belirten İğdirli, Bir balya samanın fiyatı 13 lira oldu. Saman, geçen yıl 3 yada 4 liraydı. Yaklaşık yüzde 200lük bir artış var. Samanla birlikte yem bitkilerinde de artışlar yaşandı. Yine de mısır, fiğ, yonca gibi ürünler olmasa Kastamonu çiftçisi hayvanlarını besleyemez diye konuştu.
     İğdirli, ilde halkın çoğunun geçimini hayvancılıkla sağladığını aktararak, bazı çiftçilerin de saman fiyatlarının artışına rağmen saman satın almak isterken, saman bulamadığını ifade etti.
    
     -Hayvan fiyatlarında düşüş var-
    
     İğdirli, saman fiyatlarında yaşanan artışın besicileri olumsuz etkilemesiyle, hayvan fiyatlarının da düştüğünü belirtti.
     Önceki yıllarda yaklaşık 8 bin liraya büyük baş hayvan satıldığını ifade eden İğdirli, O zaman samanın balyası 15 lirada olsa, çiftçi zarar etmiyordu. Hayvan fiyatlarında yüzde 100 düşüş olduğu için bu sene çiftçimiz kışı nasıl çıkaracak bilemiyorum diye konuştu.
     İğdirli, besicilerin kendi imkanlarıyla hayvanlarını beslediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kastamonuda saman fiyatlarında artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER