Kastamonudaki gasp ve darp iddiasına hapis

Kastamonudaki gasp ve darp iddiasına hapis cezası -Bir kişiyi birden fazla kere darp ederek parasını gasp ettiği iddiasıyla yargılanan 4 sanığa, 12 ile 17 yıl arasında değişen hapis cezası verildi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda bir kişiyi birden fazla kere darp ederek parasını gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan 4 sanığa, 12 ile 17 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.
     Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mustafa Samet Hebipoğlu (22), Uğur Demir (22), Agit Demir (22) ve Cüneyt Kayıkçı (22) ile müşteki Doğancan U. (22) ve taraf avukatları katıldı.
     Yaklaşık 5 yıl önce Doğancan Uyu çeşitli kez darp ederek üzerindeki parayı zorla aldığı ileri sürülen sanıklar savunmalarında, suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.
     Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Agit Demir ve Mustafa Samet Hebipoğluna Birden fazla kişi tarafından yağma ve Birden fazla kişi tarafından cebir kullanarak kişiyi hürriyetten yoksun bırakmak suçlarından, 17 yıl 9ar hapis cezası verilmesine hükmetti.
     Mahkeme, sanıklardan Uğur Demire 12 yıl 10 ay, Cüneyt Kayıkçıya da 13 yıl 4 ay hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.
     Kararın açıklanmasının ardından, sanık yakınlarından Y.E.D, mahkeme heyetine hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınırken, bazı sanık yanıkları da sinir krizi geçirdi.
     Sanıklar hakkında, Doğancan Uyu, 2008de çeşitli kez döverek parasını almalarının yanı sıra, bir eve götürüp cep telefonunu gasp ettikleri ve darp yaraları üzerinde de sigara söndürdükleri iddiasıyla dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kastamonudaki gasp ve darp iddiasına hapis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER