Kastamonu 2. Ahşap Fuarı açılışı

Kastamonu 2. Ahşap Fuarı açılışı -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: -Ahşaba değer katmamız lazım. O da akılla, araştırma, geliştirmeyle, tasarımla olacak bir şey -Milli geliri 2 trilyon dolara, fert başına düşen milli geliri d


KASTAMONU (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ahşaba değer katmamız lazım. O da akılla, araştırma, geliştirmeyle, tasarımla olacak bir şey dedi.
     Bakan Ergün, Kastamonu 2. Ahşap Fuarının açılışında yaptığı konuşmada, sevinçli bir açılış için toplandıklarını, ancak dün akşam Afyonkarahisarda meydana gelen kazada 25 askerin şehit olduğunu ve bugün de Egede batan bir gemide çok sayıda başka ülke vatandaşının hayatını kaybettiğini belirtti.
     Türkiye ve çevresinde bu tür olayların yaşandığını ifade eden Ergün, şehitlere Allahtan rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi.
     Ergün, Kastamonudaki ormanların değerlendirilmemesi durumunda sadece gölgesinde oturulan ağaçlar olacağını belirterek, şöyle konuştu:
     Sadece gölgesinde oturalım diye ormanlar yok. Bunları zenginliğe ve hayatın bir parçası haline dönüştürmek, bunların üzerine bir ekonomi inşa etmek, birlikte gerçekleştirmemiz gereken bir meseledir. Çok şükür ki Kastamonu, bu güzel ormanları sadece altında gölgelenecek bir nesne olarak görmüyor. Onu bir ekonomik değer olarak görüyor. Ona aklını ve alın terini katıyor ve yüksek katma değerli bir ürün haline getiriyor.
     Ahşaba değer katmamız lazım. O da akılla, araştırma, geliştirmeyle, tasarımla olacak bir şey. Yoksa araştırma, geliştirme ve tasarımı yapmazsak, ağacı alelade bir ürün olarak satarız. Kes odun, tomruk yap gönder. Bunun çok ötesinde olması lazım. Ona değer katmak için aklımızı vermemiz lazım. Alın teri yetmez. Alın teri bir değer katar ama asıl akıl çok fazla değer katar. Değer katmak için inovasyon, yenilik getirmek lazım. İşte bu yenilikleri fuarlarda sergilememiz ve dünyaya göstermemiz, ahşap sektöründe kendi ürünlerimizin nereye geldiğini her şeyi açık açık sergilememiz lazım.
     Ergün, fuarcılığın bütün sektörler için olduğu gibi ahşap sektörü için de önemli olduğunu ifade ederek, Kastamonu Ahşap Fuarı henüz daha bebek sayılır. Onu hepimiz destekleyerek büyüteceğiz. Eminim bir kaç yıl sonra, Kastamonu Ahşap Fuarı Türkiyenin ve bu bölgenin en önemli ahşap fuarlarından biri olma özelliğine kavuşacaktır diye konuştu.
     Bakan Ergün, konuşmasının ardından fuar ziyaretçi defterine görüşlerini yazdı. Vali Erdoğan Bektaş tarafından Ergüne ahşap sandık hediye edildi.
     Daha sonra Bakan Ergün, Vali Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ve protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı gerçekleştirildi.
     Ergün, açılışın ardından fuarı gezdi.
    
     -İhracatımızı 500 milyar dolara çıkarabiliriz-
    
     Bakan Ergün, Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) düzenlenen toplantı ile ilde faaliyet gösteren sanayicilerle bir araya geldi.
     Ergün, burada yaptığı konuşmada, Türkiyeyi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri haline getirebileceklerini vurguladı. Ergün şöyle konuştu:
     Burada özel sektörün çok önemli bir rolü olacak. Çünkü yatırımları siz yapacaksınız, biz yapmayacağız. Öbür taraftan milli geliri 2 trilyon dolara, fert başına düşen milli geliri de 25 bin dolara çıkarabiliriz. İhracatımızı 500 milyar dolara çıkarabiliriz. İyi ama bunu yaparken enerji alt yapımız bunu gerçekleştirmeye müsait mi- Enerji yatırımlarını planlıyoruz. Türkiyenin bu üretimi yaparken çok ciddi enerji açığı olacak. Bütün birikimimizi, enerji ile alakalı imkanlarımızı devreye sokuyoruz. Madem ki 2023 hedefimiz var, bu kadar üretim yapacağız, buna enerji lazım. Bu enerji işine bakmadan, bu lafları söylemek bir mana ifade etmez. Sen yaptın yatırımı, Türkiyenin büyük hedefleri varmış. Ben de üretimimi artırayım, ihracat yapacağım de ama elektrik yok. Boşa gitti her şey. Dolayısıyla enerji işi çok önemli buna önem veriyoruz.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Kastamonu 2. Ahşap Fuarı açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER