Kastamonu Müftüsü Şeker:

Kastamonu Müftüsü Şeker: -Jet veya roket hızıyla kılınan teravih namazı doğru değildir


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Müftüsü Dursun Ali Şeker, Jet veya roket hızıyla kılınan teravih namazı doğru değildir dedi.
     Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ibadetin bir disiplin ve usul işi olduğunu ifade ederek, teravih namazını kılarken, zekat ve fitre verirken her birinin kendine göre kuralı olduğunu ve bunların mutlaka yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.
     Ramazan ayına girmeden önce Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla ramazan hizmetleri kapsamında bir toplantı yaptıklarını belirten Şeker, Her görevlinin uyması gereken kuralları tek tek hatırlatıyoruz. Teravih namazında niyet nasıl olmalı, kaç rekatta bir selam verilir ve kaç rekat kılınır gibi konular üzerinde duruyoruz. Görevlilerimize bilgiler sunuyor ve talimatlarda bulunuyoruz diye konuştu.
     Şeker, teravih namazının hızlı kıldırılması konusunda ilde herhangi bir şikayet olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Jet veya roket hızıyla kılınan teravih namazı doğru değildir. Teravih namazı ne çok hızlı, ne de çok yavaş kılınmalıdır. Cemaatin içinde yaşlı ve dayanamayacak olan vatandaşlarımız var. Bunun ortasının karar kılınması ve teravihin ona göre eda edilmesi esastır. Çok uzun zaman sure okumak doğru değildir. Çünkü cemaat onu taşıyamaz. Uygun olan kısa ayetler ve kısa sureler okunarak teravih namazının kılınmasıdır
    
     Muhabir: Esra Karamuk/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kastamonu Müftüsü Şeker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER