Kastamonu Valisi Bektaş Taşköprüde

Kastamonu Valisi Bektaş Taşköprüde


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Taşköprü ilçesine bağlı Kadıköyünde Köy İçi Yolları Taş Parke Kaplama Projesinin açılışını yaptı.
     Taşköprü Kaymakamlığı 2012 yılı KÖYDES projesi kapsamında yapımı tamamlanan Köy İçi Yolları Taş Parke Kaplama Projesinin açılışına katılan Vali Bektaş, bu projenin imece usulü ile gerçekleştiğini kaymakamlığı projesine köylülerin de el ele vererek destek verdiğine değinerek Sorunların çözümü için kendimiz gayret sarf etmemiz gerekiyor. Sizler bir adım attığınızda devlette 10 adım geliyor ve böyle güzellikleri yaşamamıza vesile oluyor. Gönül isterdi ki tüm köylerimizin yollarını bu şekilde yapabilelim. Fakat Kastamonu çok geniş bir coğrafya. En acilinden başlayarak işleri yapmaya çalışıyoruz. Köylüler kendi güçlerini de katarlarsa bizlerde daha fazla tercih ediyoruz. Kadıköyü muhtarı ve vatandaşlara verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bizim Kastamonuda 9 bin 300 km yol ağımız var. Bu yolların ancak yüzde 20sini asfalt yapabilmişiz. Bu nedenle önümüzdeki yıl için İGMdeki arkadaşlarımızla yol konusunda ciddi bir atılım yapmak istiyoruz. Bu nedenle bütçenin üçte birlik bir kısmını bu işe ayırıyoruz. Bir o kadar da borç alarak Kastamonunun asfalt sorununu üst dereceye çıkarıp katlanılabilir hale getirmeyi hedefliyoruz dedi.
     Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz ise KÖYDES kapsamında Kadıköyünde yapılan projenin örnek teşkil ettiğini ve köy sakinlerinin de kendilerine ellerinden gelen desteği verdiğini belirtti.
     Köy Muhtarı Erol Ünal ise köyünün 35 haneli ve birbirine bağımlı bir köy olduğuna değinerek kendilerini bu mutlu günde yalnız bırakmayan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve tüm misafirlere teşekkür etti.
     Proje kapsamında köy içine 2 bin 500 metrekare parke taş yapıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu
<< Önceki Haber Kastamonu Valisi Bektaş Taşköprüde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER