Kavun üreticileri sertifikalarını aldı

Kavun üreticileri sertifikalarını aldı


ÇANKIRI (A.A) - Çankırıda kavun yetiştiriciliği kursunda başarılı olan çiftçilere sertifikaları dağıtıldı.
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle Eğitim Hizmetleri Protokolü gereği İşgücü Yetiştirme Kursları adı altında Merkez Tüney köyünde açılan kavun yetiştiriciliği kursu sona erdi.
     Ziraat Mühendisi Levent Turan ile Tekniker Hüseyin Akkayanın 35 gün süren eğitiminin ardından yapılan sınavda başarılı olanlar köyde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
     Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır, Eğitici arkadaşlarımızın üstün gayret ve özverili çalışmalarıyla gayet başarılı bir kurs olduğunu düşünüyoruz. Almış olduğunuz sertifikalarla sadece belge almış olmayacaksınız, yapmış olduğunuz işin bundan sonra hakkını vererek yapacaksınız dedi.
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Ercan Irmak ise, Kurs boyunca zaman zaman buraya gelerek eğitim çalışmasını yerinde görme fırsatı bulduk. Eğitici arkadaşlarımızdan aldığınız teknik bilgiler ışığında geleneksel usullerle yaptığınız kavun üretimini tekniğine uygun olarak yapacaksınız diye konuştu.
     Konuşmaların ardından 18 kursiyere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kavun üreticileri sertifikalarını aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER