Kayak merkezlerindeki yer altı kablolarına zehirli

Kayak merkezlerindeki yer altı kablolarına zehirli önlem -Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çintimar: Kar yağdığında yer altındaki sıcak bölgelere giren fareler, buradaki yer altı kablolarını kemirmemesi ve aksamaların ya


ERZURUM (A.A) - Selami Küçükoğlu - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, kayak merkezlerindeki yer altı kablolarının fareler tarafından kemirilmesi sonucu meydana gelen aksamaları ortadan kaldırmak için kabloların zehirle kaplanmasına yönelik çalışmalar yapıyor.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, kış mevsiminde fareler tarafından kemirilen yer altı kablolarına özel önlem aldıklarını söyledi.
     Palandöken Kayak Merkezinde bulunan gondol liftin mekanik tesislerindeki yer altı kablolarının fareler tarafından kemirildiğini belirten Çintimar, şöyle konuştu:
     Bilindiği üzere tesislerde yer altı kablolarının olduğu bölgeler sıcak alanlardır. Farelerde kar yağdığı zaman mecburen sıcak olan bölgelere gidiyor. Bizim yer altı kablolarımızda nispeten sıcak bölgeler. Fareler buralara giriyorlar ve buralara girince yer altı kablolarını kemiriyorlar. Maalesef kabloları kemirmek suretiyle elektrik kontaklarına sebep oluyorlar. Palandökendeki tesislerimizin birinde 2 gün önce benzer bir vaka yaşandı. Yaptığımız araştırmada farelerin kabloları kemirdiğini tespit ettik.
     Çintimar, gondol liftte meydana gelen aksamaların nedeninin fareler olduğunun belirlenmesi üzerine kabloların değiştirildiğini belirtti. Çintimar, şunları kaydetti:
     Kar yağdığında yer altındaki sıcak bölgelere giren fareler, buradaki yer altı kablolarını kemirmemesi ve aksamaların yaşanmaması için kabloları köpüklü zehirle kaplayacağız. Şimdi fareler tarafından kemirilen bu kablolar yenilendi ve kabloların geçtiği bütün güzergahlar, zehirle doldurulacak. Bundan sonra inşallah benzer sıkıntıları yaşamayacağız. Yapmış olduğumuz araştırmalarda bizim bildiğimiz normal fare zehirlerinin, dışında buralarda köpük şeklinde olan ve bu kabloları saran farklı bir zehir olduğunu öğrendik. Bu hafta içerisinde bu köpüklü zehirle yer altı kablolarının tamamını saracağız.
     Geçtiğimiz yıl da Türk Telekom Atlama Kulelerinde de aynı sorunun yaşandığını anımsatan Çintimar, kabloların fareler tarafından kemirilmesinde tecrübe kazandıklarını belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Tabii o bizim ilk tecrübemizdi. Şu anda orada da bir sıkıntı yok. Gondol liftin yer altı kabloları da zehirle kaplanınca benzer vakalar umarız yaşanmayacak. Kayak federasyonundan devrini aldığımız Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinde herhangi bir teknik sıkıntı yok. Bizim en büyük isteğimiz karın yağması. Karın yeterli olması halinde personele teknik elemana ve teknik araca sahibiz bu konuda her hangi bir sıkıntımız yok.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kayak merkezlerindeki yer altı kablolarına zehirli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER