Kayak tesisi alanındaki dere yatağı doldurulacak

Kayak tesisi alanındaki dere yatağı doldurulacak


BİTLİS (A.A) - Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hakan Gür, Çiftkaya Kayak Tesisindeki pist alanında bulunan dere yatağının doldurulması için, kurum mühendisleri tarafından çalışma yürütüldüğünü söyledi.
     Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dere yatağını doldurmayı ve tesis pistini bu kış sezonuna yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.
     Gür, şöyle konuştu:
     Derenin doldurulması için mühendislerimiz bir çalışma yaptı. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Dereyi kapatacağız. Kayak pistini bu sezona yetiştirmeye çalışacağız. Bu iş belediyenin veya özel idarenin araçlarıyla yapılacak veya ihale edilecek. Proje yapıldıktan sonra dereyi doldurmak için çalışma yapılacak. Bu sorun yaklaşık 20 yıldır yaşanıyor. Bunu çözüme kavuşturacağız. Projeyi hazırlamak yeterli değil. Bir de kaynak sorunu var. Bunu giderdikten sonra çalışma başlatılacak.
     Ayrıca Bitlis Deresi Islah Projesi konusunda sürekli Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ile görüştüklerini belirten Gür, bu konuya Bitliste yaşayan herkesin katkı sunması gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Kayak tesisi alanındaki dere yatağı doldurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER