Kayak üretimi için girişimciler desteklenecek

Kayak üretimi için girişimciler desteklenecek -MÜSİAD Erzurum Şubesi tarafından düzenlenecek gezi programı kapsamında Almanya ve Avusturyadaki kayak malzemesi fabrikaları incelenerek, Türkiyede de üretilmesi için çalışma yapılacak


ERZURUM (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi tarafından düzenlenecek gezi programı kapsamında, Almanya ve Avusturyadaki kayak malzemesi üretimi yapan fabrikalar incelenerek, Türkiyede de üretilmesi için çalışma yapılacak.
     MÜSİAD Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kenttin kış turizm merkezlerinden biri olduğunu belirterek, kayak malzemesi üretimi için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.
     Almanya ve Avusturyaya gezi düzenleyerek, oradaki kayak merkezlerini gezeceklerini anlatan Bekmez, kayak merkezlerini, liftlerin nasıl yapıldığını ve kayak malzemesi üreten fabrikalarda incelemelerde bulanacaklarını ifade etti.
     Bekmez, Erzurumda kayak üretimi için Almanya ve Avusturyada bir araştırma yapacağız ve herkese bu konuyu duyuracağız. İnşallah bir girişimci çıkar da bu işi yapar. Bildiğim kadarıyla Türkiyede kayak malzemesi üretimi yok dedi.
     Türkiyede kayak üretimine ihtiyaç olduğunu anlatan Bekmez, Türkiyenin 70-80 milyon nüfusu olan büyük bir ülke olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:
     Muhtemelen kayak turizmi de gelişecek. Çünkü Türkiye zenginleşti, turizme para harcıyor. Sadece Türkiyeye hitap etse bile Erzurumda kayak malzemesi konusunda bir pazarın olacağı muhakkak. Avusturya küçük bir ülke ama Avrupaya hitap ediyor. Erzurumun da birçok altyapısı var. Ulaşım sıkıntısı yok. Avusturyaya kayak yapmak için gidenler, havalimanından sonra 60-70 kilometre uzaklıktaki kayak merkezine ulaşabiliyor. Burada havalimanı ile Palandöken Kayak Merkezi arası 10 dakika.
     Palandökende dağların hepsinde kayak yapılması gerektiğinin altını çizen Bekmez, Palandökende küçük oteller kurularak, kış turizminin daha yoğun yapılması gerektiğini vurguladı. Avusturyada kış turizminin bir sektör haline geldiğine dikkati çeken Bekmez, şöyle devam etti:
     Avrupalı yapabiliyorsa, burada da bütün imkanlar var, çok rahat yapılabilir. Tabii ki girişimcileri destekliyoruz. Teşvik yasası var ve bu kapsamda yatırım yapmak isteyen girişimcilere arsayı ücretsiz vermek zorundayız. Biz bunun için organize sanayi bölgesinin kurulması için uğraşıyoruz. Erzurumda geniş bir sanayi bölgesi var. Pazar varsa üretim de olur. Onun için kayak malzemesi üretimi için pazar oluşturmaya çalışıyoruz.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kayak üretimi için girişimciler desteklenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER