Kayıp üniversite öğrencisi genç kızın cesedi

Kayıp üniversite öğrencisi genç kızın cesedi bulundu -2010 yılında kaybolan İnegöl Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sinem Yurdanurun cesedi, Çaykaya köyünde bir çukurda bulundu


BURSA (A.A) - İnegölde, 3 yıldır kayıp olan üniversite öğrencisi genç kızın cesedi bulundu.
     İddiaya göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılının haziran ayında kaybolan İnegöl Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Sinem Yurdanuru arama çalışmaları kapsamında, 20 Mart 2012de İnegölde düzenlenen organize suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Rıfat Anın ifadesine başvurdu.
     Tutuklu sanığın itirafı üzerine harekete geçen ekipler, Sinem Yurdanurun cesedini, Çaykaya köyü Boğazova mevkisinde bir çukura atılmış halde buldu. Polis ekipleri, cesedin bulunduğu bölgedeki incelemelerini sürdürüyor.
     Rıfat Anın ifadesinde, aynı operasyonda yakalanacağını anlayınca intihar ettiği bildirilen Emrah Kayanın, tartıştığı genç kızı boynunu kırarak öldürdüğünü öne sürerek, daha sonra Sinem Yurdanurun cesedini bir çarşafa dolayıp, Emrahın aracıyla gittikleri Çaykaya köyü mevkisinde derin bir çukura attıklarını itiraf ettiği öğrenildi.
     Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 20 Mart 2012 tarihinde İnegölde, suç örgütü kurdukları ve çeşitli suçlardan sabıkalı oldukları belirlenen kişilerin bulunduğu adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, zanlıların ev ve iş yerlerinde 2 ruhsatsız silah, 5 tüfek, çok sayıda mermi ve zorla imzalatıldığı iddia edilen senetler ele geçirilmişti.
     20 kişinin gözaltına alındığı operasyon sırasında, Afet Evlerinde oturan ve 30a yakın sabıkası bulunduğu belirlenen Emrah Kayanın (27), yakalanacağını anlayınca silahla kendisini göğsünden vurarak intihar ettiği açıklanmıştı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan aralarında Rıfat Anın da bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı. Emrah Kayanın, Haziran 2010dan bu yana kayıp olan İnegöl Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Sinem Yurdanurun yakın arkadaşı olduğu öne sürülmüştü.
    
     Muhabir: Şaban Kılıçcı / Doğukan Altınay /Harun Kaymaz / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kayıp üniversite öğrencisi genç kızın cesedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER