Kaymakam Bulgurludan beyaz bayraklı otele ziyaret

Kaymakam Bulgurludan beyaz bayraklı otele ziyaret -Manavgat Kaymakamı Bulgurlu: -ISO 22000den tutun da beyaz bayrağa kadar otel ve turizmde bulunan bütün işyerlerinin kalite belgesi almalarını sağlayacağız


ANTALYA (A.A) - Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Antalya Valiliği tarafından beyaz bayrak verilen Manavgatın Kızılağaç mevkisindeki Starlight Oteli ziyaret etti.
     Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncelin de hazır bulunduğu ziyarette, Kaymakam Bulgurlu, otelin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Akpınarı kutladı. Bulgurlu, Antalyada beyaz bayrak alan otel sayısının 12 olduğunu belirterek, Bu beyaz bayrakların 4ü Manavgatta. Birini de Starlight Oteli aldı. Burada hem otelin sahibi Ünal Akpınara hem de bu konuda emeği geçen çalışan arkadaşlarımıza Manavgat turizmine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum dedi
     Turizmin en iyi yapıldığı yerlerden birinin Manavgat olduğunu kaydeden Bulgurlu, bunda altyapı, uluslararası standartların çok iyi uygulanması ve Türk insanın misafirperverlik anlayışının büyük etkisi olduğunu söyledi.
     Kaymakamlık olarak Manavgatı dünyanın en güvenli ve kaliteli bölgesi yapmak için çalıştıklarını vurgulayan Bulgurlu, Çalışmalarımız sonucunda Türk Standartları Enstitüsü ile protokol imzaladık. ISO 22000den tutun da beyaz bayrağa kadar otel ve turizmde bulunan bütün işyerlerinin kalite belgesi almalarını sağlayacağız. Uluslararası standartlarda belgelerimizi aldığımız zaman dünyanın neresinden kim gelirse gelsin her açıdan kaliteyi beklentilerini bulacaktır diye konuştu.
     Otel Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Akpınar da turizmin ülke için önemine işaret ederek, turizmi en iyi şekilde icra etmeye çalıştıklarını söyledi. Turizmin gelişmesi için devlet desteğinin şart olduğunu belirten Akpınar, devletin çeşitli kurumları arasında koordinasyon ve işbirliği sağlanarak turizmin daha da geliştirilebileceğini kaydetti.
     Turizmin son senelerde özellikle ulaşım imkanlarının artmasıyla hızla geliştiğine değinen Akpınar, şöyle konuştu:
     Rakiplerimizi geçmek için daha fazla çalışmalıyız. Bu sadece tesis yapmakla olmuyor. Çevresel faktörlerde çok önemlidir. Bu sadece turizmcilerin işi değil. Muhtarlardan yerel yönetimlere ve diğer işletmelere kadar herkesin el birliği ile en iyi şekilde çalışması çalışması gerekiyor. Şu anda eksikleri olabilir ama dünyanın en güzel denizine, tabiatına, iklimine, insanlarına, hizmetine sahibiz. Dünyanın diğer ülkelerinde bunların hepsini bir arada bulmak zordur. Bu koşullar altında turizmi mutlaka daha da geliştirmeliyiz.
     Akpınar, turizmin istihdama büyük katkı sağladığını, klasik turizmin yanı sıra kongre ve spor turizmi için de çalışmak gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kaymakam Bulgurludan beyaz bayraklı otele ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER