Kaymakam Sarıfakıoğulları cami müştemilatının açılışını yaptı

Kaymakam Sarıfakıoğulları cami müştemilatının açılışını yaptı


AMASYA (A.A) - Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, ilçenin Saygılı Köyü Camisinin müştemilatı olan, şadırvan, bay ve bayan tuvaletler, dernek odası ve cevre düzenlemelerinin açılışını gerçekleştirdi.
     Sarıfakıoğulları, yapılan çalışmaların insanlara bir hizmet olduğunu belirtti.
     Köyümüzün camisinde tamamlanan çalışmaların yanında köyümüz sınırları içinde olan Gani Baba türbe ve mesire alanında da bakım çalışmaları yaparak mekanların modernizasyonlarını sağlayıp insanların kullanımına sunacağız diyen Sarıfakıoğlulları, emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti.
     Amasya Müftüsü İsmail İpek ise Allahın evi olan camilerin bakımının önemli olduğunu ifade etti.
     İpek, konuşmasında şunları kaydetti:
     Tüm camilerimiz Kabe-i Muazzamanın birer şubeleridir. Camilerimizin etrafı açık, temiz ve güzel olmalı. Bu mekanlar huzur mekanlarıdır. Huzuru etkileyecek ne varsa onları kaldırmak gerekir. Büyük şehirlerimizde camilerimizin etrafı işgal altındadır. Ama köylerimizde daha geniş ve rahat alanlarda konuşlanmıştır. Camilerimizden insanlarımız istifade etsinler. Özellikle çocuklarımız ve bayanlarımızın da daha çok camilerimize gelmelerini arzu ediyoruz. Ayrıca önümüzdeki zamanlarda bu köyümüze bir de Kuran Kursu yapmayı ve dini eğitimlerin verilmesini temin etmek istiyorum. Hayırda, iyilikte, teknolojide ve güzellikte insanlarımızın yarışması gerekir.
     İki yıldır devam eden onarım çalışmalarının Türkiye Diyanet Vakfı, KÖYDES ve hayırseverlerin desteğiyle yapıldığını belirten Köy Muhtarı Mehmet Çavuş, işçiliğini köylülerin yaptığı çalışmaların yaklaşık 80 bin liraya mal olduğunu söyledi.
     Dualar eşliğinde yapılan açılışın ardından katılanlara yemek ikram edildi.
     Açılışa, Suluova İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Yusuf Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, çeşitli daire amirleri ile köy halkı katıldı.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kaymakam Sarıfakıoğulları cami müştemilatının açılışını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER