Kayseride ihracat rakamları

Kayseride ihracat rakamları -Haziran ayındaki ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 arttı


KAYSERİ (A.A) - Kayseride Haziran ayı ihracat rakamlarının, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 1 arttığı, bir önceki aya göre ise yüzde 8,5 azaldığı bildirildi.
     Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, yaptığı açıklamada, Haziran ayında üyeleri tarafından 112 ülke ve 4 serbest bölgeye 128,1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.
     Haziran ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 arttığını, bir önceki aya oranla ise yüzde 8,5 azaldığını ifade eden Boydak, şu bilgileri verdi:
     İhracat yapılan ülkeler arasında ilk üç sırayı Irak, Almanya ve İtalya aldı. En çok ihraç edilen ürünler elektrikli ev aletleri, tekstil ve mobilya oldu. HES Hacılar AŞ, Boydak Dış Ticaret ve Boyteks Tekstil ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldı. Kayseriden ilk 6 ayda toplam 782,2 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Bu, geçen yılın ilk 6 ayına göre yüzde 3,6 oranında bir artış anlamına geliyor. Bu rakamlar, Türkiye ortalamasının altında. Ancak, ihracatta Kayseri yılın ikinci yarısında hamle yaptı. İkinci 6 ayda bunun telafi edileceğine inanıyoruz.
    
     Muhabir: Tevfik Işık
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Kayseride ihracat rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER