Kayserideki patlama

Kayserideki patlama -ERÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Doğru: -Kendisi (İsmail Sakın) ilk geldiği günlerde beyin bölgesinde şarapnel parçası ve ciddi bir yaralanma söz konusuydu


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik 25 Mayısta düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve sabah hayatını kaybeden teknisyen yardımcısı İsmail Sakının, hastaneye geldiği gün beyin bölgesinde şarapnel parçası ve ciddi bir yaralanma söz konusu olduğunu söyledi.
     Doğru, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda yaralanan İsmail Sakına hastaneye geldiği güden beri birçok tıbbi hizmet verdiklerini vurguladı.
     Hayati tehlikeyi hiç atlatamayan Sakının bu sabah vefat ettiğini belirten Doğru, Kendisi ilk geldiği günlerde beyin bölgesinde şarapnel parçası ve ciddi bir yaralanma söz konusuydu. Bu yaralanma nedeniyle ameliyata alınmıştı. Ameliyat sonrası beyin cerrahi yoğun bakımda takiplerine devam ediyorduk. Bu takipler esnasında hayati fonksiyonları, hayati tehlikesi hiç düzelmedi ve bu sabah itibariyle kendisini kaybettik. Yakılarına baş sağlığı diliyorum dedi.
     Ameliyattan 3 gün sonra Sakın için uyandırma işlemine başladıklarını anımsatan Doğru, Bu işlemlere hem cevap alamadık hem de o günden sonra tıbbi durumunda iyi yönde ilerleme olmadı. Bu sabah saat 09.00 itibariyle vital sorunlar dediğimiz kardiyak fonksiyonlarını da kaybetmesi üzerine vefat etmiştir diye konuştu.
     Bu arada Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın da hastaneye gelerek, Sakının vefatıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
     İsmail Sakının cenazesi, Kayseri Emniyet Müdürlüğünde düzenlenecek törenin ardından memleketi Yozgata gönderilecek ve Cumhuriyet Alanındaki cenaze töreninden sonra Yozgat Şehitliğinde toprağa verilecek.
     Annesi terk ettiği için 4 yaşında devlet korumasına alındığı, 2005 yılına kadar yetiştirme yurdunda kaldığı belirtilen evli ve 1 çocuk babası Sakının eşinin de 3 aylık hamile olduğu öğrenilmişti.
     Söz konusu patlamada Sakının da arasında olduğu 17 kişi yaralanmış, Polis Memuru Ahmet Geben de şehit olmuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Kayserideki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER