Kayseri Enstitüsünün 21. kitabı yayımlandı

Kayseri Enstitüsünün 21. kitabı yayımlandı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Enstitüsü Başkanı Faruk Yaman, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Kayseriyi Ziyaretleri isimli eserin basımının gerçekleştirildiğini söyledi.
     Yaman, yaptığı açıklamada, Kayseri Enstitüsü-nün, kuruluşunun 5. yılında 7 sergi ve 21 kitap ile Kayseri-nin tarih, sanat, kültür ve edebiyat yaşamına büyük ve önemli katkı sağladığını belirtti.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Kayseriyi, ilki 19 Aralık 1919 olmak üzere 5 ayrı tarihte ziyaret ettiğini ifade eden Yaman, Bu ziyaretlerin beşini anlatan basılı bir eser bulunmuyordu. Bu nedenle Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Serdar Sakinin araştırması olan toplam 150 sayfalık kitabın enstitü olarak basımını gerçekleştirdik. Böylelikle 21 kitabımızı yayımlamış olduk dedi.
     Yaman, enstitü olarak büyük bir arşive sahip olduklarını dile getirerek, Kayseri hakkında her türlü fotoğraf, belge ve eserin yer aldığı enstitünün özellikle üniversite araştırmacılarının gözdesi ve uğrak merkezi olduğunu kaydetti.
     Faruk Yaman, 2013 yılında 5 eserin basımının planlandığını ve eserlerin Kayseri odaklı konuları içerdiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseri Enstitüsünün 21. kitabı yayımlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER