Kazakistanlı öğrenciler, CÜde eğitim görecek

Kazakistanlı öğrenciler, CÜde eğitim görecek


SİVAS (A.A) - Kazakistan Cumhuriyeti Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesinden 18 öğrenci, Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) eğitim görecek.
     CÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, iki üniversite arasında yapılan işbirliği çerçevesinde 18 öğrenci, staj için kente geldi.
     İlahiyat, yabancı diller ve edebiyat fakültelerinde Türkçe ve İngilizce derslerine katılarak yüksek lisans yapacak öğrenciler, CÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmazı makamında ziyaret etti.
     Yılmaz, iki üniversite arasında imzalanan protokolün amacının ilişkileri geliştirmek ve dostluğu pekiştirmek olduğunu aktardı.
     Kazakistanlı öğrencileri üniversitelerinde ağırlamaktan mutluluk ve onur duyduklarını kaydeden Yılmaz, "İlişkilerimiz bundan sonra artarak devam edecek. Cumhuriyet Üniversitesinin tecrübesini size yansıtmayı, sizlerin tecrübenizi de buraya kazandırmayı düşünüyoruz" ifadesini kullandı.
     Öğrencilerden Ulpetay Nietbay ise Türkçe öğrenmek ve alanlarıyla ilgili pratik yapmak istediklerini belirterek, Sivasa geldikleri için mutlu olduklarını kaydetti.
     Nietbay, ziyaret anısına Yılmaza hediyeler verdi.
     Kazakistanlı öğrencilerin 4 Mayısa kadar CÜde eğitim görecekleri bildirildi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kazakistanlı öğrenciler, CÜde eğitim görecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER