Kazanda yarı olimpik yüzme havuzunun temeli

Kazanda yarı olimpik yüzme havuzunun temeli atıldı


ANKARA (A.A) - Kazanda, yarı olimpik yüzme havuzu ve semt sahasının temeli atıldı.
     Temel atma törenine Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, Eğitim Komisyonu Başkanı Selim Cerrah ile belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı.
     Ceylan, törende yaptığı konuşmada, il özel idarelerinin eğitimden sağlığa, kültürden sosyal hizmetlere kadar çok önemli yetki ve sorumluluklarla donatıldığını belirterek, Son yıllarda Ankarada geçmişle kıyaslanmayacak ölçüde hizmetler yapıldı. İlin tamamında 5 bin 400 derslik, 50 sağlık, 32 spor tesisi ve restorasyon faaliyetleri gibi birçok hizmetler gerçekleştirildi. Özellikle kırsal kalkınmaya yönelik önemli hizmetler yapıldı. Kazanda temelini attığımız yarı olimpik yüzme havuzu ve semt sahası da bunlardan birisidir dedi.
     Ankara-da kırsal kesimin kamu yatırım ve kaynaklarından yeterince yararlanamadığını ancak son yıllardaki yatırımlarla bu durumun değiştiğini anlatan Ceylan, Asfalt yatırımlarımız yüzde 30dan yüzde 76lara, şebeke ve içme suyu yüzde 50lerden yüzde 92lere, kanalizasyon yüzde 8lerden yüzde 60lara, sulama göletleriyle yapılan sulama alanları 30 bin hektardan 50 bin hektara ulaştırıldı dedi.
     Ertürk ise çevresindeki ilçelerle kıyaslandığında Kazanın 25 yaşında genç bir ilçe olmasına karşın, çok ciddi ve hızlı bir gelişme yaşadığını, gelişme hızı bakımından Ankaranın ilçeleri içinde birinci, ülke genelindeki ilçelerde ise 30. sırada yer aldığını söyledi.
     Konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kazanda yarı olimpik yüzme havuzunun temeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER