KBÜde İnsan ve İklim konferansı

KBÜde İnsan ve İklim konferansı


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesinde (KBÜ) İnsan ve İklim konulu konferans düzenlendi.
     KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, üniversite dekanları, müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
     Eski Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, konferansta yaptığı konuşmada, insanın ikinci plana itildiği bir zaman diliminde yaşadığımızı belirterek, aslında her şeyin insan için olduğunu söyledi.
     İnsanların yapılan bir kötülüğü unutmazken, yapılan iyilikleri hemen unuttuğunu ifade eden Şen, şöyle konuştu:
     Unutan insan, vefası olmayan insan, insan değildir. Yaşadığımız toprakların kıymetini bilmeliyiz. Bizim topraklarımızdan ne güçlü kavimler gelmiş geçmiş, ne çetrefilli oyunlar, ne savaşlar yapılmıştır. Bunun için topraklarımızın kıymetini bilmeli, geçmişte yaşananlardan ibret almalıyız. Eğer biz olmasaydık İslam dünyası olmazdı.
     İnsan olduğumuzu ve niye var olduğumuzu unutursak batılı devletler üstümüze çıkar. Yeryüzünü yönetmek biz insanlara verilmiştir. Kendi ayağı üzerinde duramayanlar güçlü olamazlar, güçlü olamayanlar hür olamazlar
     Sunumunda sahabe hayatından anekdotlar da aktaran ŞEN, insanın kendi usulüne uygun iklimlerde bulunması gerektiğini vurgulayarak, Doğru yaşarsak yanlış ölmeyiz ancak yanlış yaşarsak yanlış ölürüz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber KBÜde İnsan ve İklim konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER