KBÜ Rektörü Uysal:

KBÜ Rektörü Uysal: -Eğer bir üniversite eğitimde rekabet edip başka ülkelerden öğrenci alabiliyorsa, o üniversitenin dünyada yeri vardır


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Eğer bir üniversite eğitimde rekabet edip başka ülkelerden öğrenci alabiliyorsa, o üniversitenin dünyada yeri vardır dedi.
     Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yabancı Uyruklu Öğrenci Yerleştirme Sınavı (YÖGS) sonuçlarına göre, 2012-2013 eğitim öğretim yılına Türkmenistandan Gambiyaya, İrandan İtalyaya kadar 14 ülkeden 57 öğrencinin, üniversitesindeki 18 farklı bölümüne kayıt yaptırma hakkını kazandığını söyledi.
     Üniversitelerine kayıt yaptırmak için 200 yabancı öğrencinin başvurduğunu hatırlatan Uysal, Eğer bir üniversite eğitimde rekabet edip başka ülkelerden öğrenci alabiliyorsa, o üniversitenin dünyada yeri vardır dedi.
     Uysal, geçen yıl üniversitelerine 10 ülkeden 38 yabancı uyruklu öğrencinin geldiğini hatırlatarak, Yabancı uyruklu öğrenci sayımız 95e ulaşmış oldu. Tabi ki bu sayı yeterli değildir. Karabük Üniversitesine yakışan çok fazlasıdır. Bu sayı katlanarak artacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber KBÜ Rektörü Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER