Kebana hayırsever iş adamlarından müftülük binası

Kebana hayırsever iş adamlarından müftülük binası -Hayırsever iş adamları tarafından yaptırılacak olan ilçe müftülüğü hizmet binasının temeli törenle atıldı


ELAZIĞ (A.A) - Keban ilçesinde, hayırsever iş adamları tarafından yaptırılacak olan ilçe müftülüğü hizmet binasının temeli törenle atıldı.
     Keban Kaymakamı Ahmet Arık, Keban Alabalık A.Şnin yönetim kurulu üyeleri ile imzalanan protokol kapsamında yapılacak müftülük hizmet binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hayırlı bir iş için toplandıklarını belirtti.
     Arık, Çok güzel bir sosyal çalışma için burada toplandık. Hayırsever iş adamımız Musa Çoşkun ile başlayan hayırlar Keban Alabalık ile devam ediyor. Bunlar artık Kebanlıların dedi.
     İlçe Müftüsü Ahmet Şamil Ok ise 25 Ekim 2011de Valilik makamında Elazığ Valisi Muammer Erolun da katılımıyla Keban Alabalık A.Ş. yönetim kurulu üyeleri adına Nuri Şimşek ile yeni hizmet binası, Kuran kursu ve lojmanlar için protokol imzaladıklarını hatırlattı.
     İmzalanan protokol sonrası proje çalışmalarının başladığını aktaran Ok, yapılan çalışmaların sonunda tüm din hizmetleri, sosyal ve kültürel faaliyetler ve eğitim faaliyetlerinin sürdürülebileceği bir hizmet binasının ortaya çıktığını söyledi.
     Yeni hizmet binasının yaklaşık maliyetinin 300 bin lira olduğunu belirten Ok, İnşallah en kısa zamanda tamamlanacaktır. Bu yatırım çok hayırlı bir yatırımdır. Çünkü bu hizmetler Sadaka-ı Cariyedir. Binanın yapımında emeği geçenlerin öldükten sonra da Peygamberimizin buyurduğu gibi amel defterleri kapanmayacaktır ifadelerini vurguladı.
     Keban Alabalık A.Ş yönetim kurulu üyeleri adına konuşan Tuncay Kaya da, bu tür yatırımlara devam etmek istediklerini aktardı.
     Konuşmasında ilçenin eğitimine büyük önem verdiklerini belirten Kaya, ileri ki zamanlarda ilçeye bir Anadolu Lisesi yaptırma sözünü de verdi.
     Konuşmaların ardından Elazığ Müftüsü Peyami Güngörün okuduğu dua ardından yeni hizmet binasının temeli, Vali Muammer Erol, Kaymakam Ahmet Arık, Belediye Başkanı Hadi Turan tarafından atıldı.
     Fırat Mahallesi İsmail Karaman Bulvarı üzerinde 400 metrekare alana yapılacak olan hizmet binası 2 kat olarak planlandı. İlk katında hizmet odaları, Kuran Kursu olacak binanın ikinci katında ise iki adet lojman bulunacak.
     (PİR-EMH-EMN)
<< Önceki Haber Kebana hayırsever iş adamlarından müftülük binası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER