Keban sanal turla gezilebilecek

Keban sanal turla gezilebilecek


ELAZIĞ (A.A) - Keban Kaymakamlığı internet sitesinden panoramik sanal tur hizmeti vermeye başladı.
     Kaymakam Ahmet Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kebanın tanınırlığını artırmak için bazı çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Tarih, bilişim ve görsel sanatların modern yaklaşımlarını sentezleyen bir yöntemle Kebanı anlatmak istediklerini ifade eden Arık, bu amaçla ilçede öne çıkan ve genel görünümü yansıtan 13 bölgeden çekilen panoramik fotoğrafların birleşimiyle 360 derece sanal tur teknolojisini internet sitesinden kullanıma açtıklarını bildirdi.
     Arık, şunları kaydetti:
     360 derece resimleme tekniğiyle Kebandaki her tür detayın, iç ve dış mekanların panoramik çekimleri yapıldı. Sistemle Kebanı oluşturan tarihi mekanlar, meydanlar, sokaklar dış mekan ve detay çekimleri ile siteye giren ziyaretçilerin Kebanı gezmesi sağlanıyor. Zamanla sanal gezinti sistemi içeriğinde sosyal ağ paylaşım özelliğini de koymak niyetindeyiz. Bu sayede on binlerce kullanıcının sanal gezinti yapmaları, beğenmeleri ve bunu arkadaşlarıyla paylaşmaları da mümkün olacak. Üstelik bu teknolojik keyfi, akıllı cep telefonlarıyla da yaşamak mümkün olacak. Sistem zamanla bir gezi rehberi gibi çalışarak ziyaretçilere seyahat öncesi simülasyon hizmeti de verecek.
     Arık, desteklerinden dolayı EÜAŞ Keban HES İşletme Müdürü Tahsin Yazıcıya teşekkür etti.
    
     Muhabir: Pir Hasan Doğan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Keban sanal turla gezilebilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER