Keklik üreticileri devletten destek istiyor

Keklik üreticileri devletten destek istiyor -ERMED Keklik Üretim Çiftliğinin sahibi Yılmaz: -Bizler önümüzü görürsek, Bakanlığımızın keklik ihtiyacını karşılayacak kapasitedeki üreticileriz


ELAZIĞ (A.A) - Elazığdaki ERMED Keklik Üretim Çiftliğinin sahibi Osman Vahap Yılmaz, Bizler önümüzü görürsek, Bakanlığımızın keklik ihtiyacını karşılayacak kapasitedeki üreticileriz dedi.
     Yurtbaşı beldesindeki çiftliğini basın mensuplarına gezdiren Yılmaz, yaptığı açıklamada, doğayı korumak ve yaşatmak için biyolojik ve organik mücadelenin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
     Doğaya çok büyük fayda sağlayan kekliğin önemi ve biyolojik mücadelede kullanımı konusunun bilimsel olarak açıklandığını anlatan Yılmaz, keklik ve benzeri kuş türlerinin doğaya salınması durumunda zararlılarla biyolojik mücadelenin yapılabileceğini ifade etti.
     Böylelikle hem doğanın korunacağını hem de ilaç giderlerinin olmayacağını belirten Yılmaz, biyolojik mücadelede kendilerine destek verilmesi halinde çok güzel işler başarabileceklerine inandıklarını söyledi.
     Keklik üreticilerine destek isteyen Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlundan destek bekliyoruz. Kendilerinin doğaya verdiği önemi çok iyi biliyoruz. Örnek olarak kafes balıkçılığında, tavukçulukta çok büyük destekleri var. Bize de en azından alım desteği verilirse daha büyük projelerde istihdam artırıcı çalışmalar yaparız diye konuştu.
     Yılmaz, Bizler önümüzü görürsek, Bakanlığımızın keklik ihtiyacını karşılayacak kapasitedeki üreticileriz dedi.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen/Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Keklik üreticileri devletten destek istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER