Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu mezuniyet

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni -GÜ Rektörü Prof. Dr. Günaydın: Bireylerin ve toplumların mutluluğunun en iyi çözüm yolu eğitimdir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulunda 7. dönem mezuniyet töreni yapıldı.
     Okul bahçesinde düzenlenen törene, Kelkit Kaymakamı Niyazi Erten, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Akyazı, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Vecihi Aksakal, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
     Rektör Günaydın, yaptığı konuşmada, Gümüşhane Üniversitesi olarak mezun öğrencileri ülkenin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Bireylerin ve toplumların mutluluğunun en iyi çözüm yolu eğitimdir. Eğitilmiş insan gücünün artırılması ve Türkiyenin çağdaş ülkeler arasında güçlü bir konuma ulaşmasında üniversitemize de önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirme gayretinde olan üniversitemiz, nitelikli insan gücüne bu yıl yaklaşık bin 188 öğrencimizi katmanın mutluluğunu yaşıyor dedi.
     Günümüz dünyasında hızlı bir değişimin yaşandığını ifade eden Günaydın, Bu değişim önemli fırsatları da beraberinde getirmektedir. Fırsatı saptayarak peşine düşmelisiniz. Fırsatları arayacağınız en iyi yerler ise değişikliklerin meydana geldiği yerler ile büyük ve başarılı şirketlerin radarlarının izlemeye aldığı alanlardır. Bu fırsatları değerlendirmek için hevesle beklemelisiniz. Sürekli geliştireceğiniz bilgi, bireysel beceri ve entelektüel zenginliğinizle fırsatları başarıya dönüştürebileceğinizi unutmayın diye konuştu.
     Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ise Aydın Doğan Vakfının okulu kurma amacının bölgenin gençlerine en iyi şartlarda eğitim ve öğretim olanağı sağlamak ve onları dünya standartlarında yetiştirmek olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
     Öncelikle Atatürk Üniversitesi sonra Erzincan Üniversitesi ve şimdi de Gümüşhane Üniversitesinin yapıcı, çağdaş eğitim anlayışı ile vakfımız, kurucumuz ve Onursal Başkanımız Sayın Aydın Doğanın adını taşıyan bu yüksekokul ile her zaman gurur duymuştur. Bu okulun adı ve başarıları da sizlerin başarıları ile pekişecek ve sürekli olacaktır. Doğan Grubu ve Doğan ailesinin yakın ilgisi ve desteği ile Aydın Doğan Vakfı yaptırdığı okullar, kız yurtları, spor salonları ve gençlerin kültür, sanat ve dil eğitimi için yaptığı sayısız katkılar ile amaca yönelik giderlerinin büyük çoğunluğunu eğitim için harcamaktadır dedi.
     Mezunlar adına konuşan okul birincisi elektronik ve otomasyon bölümü öğrencisi Serhat Tuna da mezun olan öğrencilerin birer meslek sahibi olduklarını belirterek, Bize bu imkanı sağlayan herkese borçluyuz. Ülkesini seven, ülkesine hizmet etmek isteyen bireyler olarak bu borcumuzu ödemeliyiz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından okulu başarıyla tamamlayan 137 öğrenciye diplomaları ve dereceyle bitiren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
     Tören, halk oyunları gösterileri, öğrencilerin diploma yemini ederek keplerini havaya atmasıyla sona erdi.
     (YTM-DMR-AK-MK)
<< Önceki Haber Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu mezuniyet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER