Kentsel Dönüşüm Projesi

Kentsel Dönüşüm Projesi


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Harita Mühendisi Fatih Yolcu, Geleceğimize yatırım yapmak, insanlarımızın kaderini değiştirmek istiyorsak kentsel dönüşümün bir fırsat olduğunu bilmeliyiz dedi.
     Yolcu, yaptığı yazılı açıklamada, kentsel dönüşümün şehir ve insan yaşamına etkileri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
     Kentsel dönüşüm süreci ile birlikte vatandaşların eski evini vererek, yakınında spor alanları, okul, cami, kreş gibi sosyal donatı alanlarının bulunduğu sağlam bir konut edinebileceklerini kaydeden Yolcu, şunları kaydetti:
     Kentsel dönüşüm ülkemiz için yeni bir kavramdır. Yasal planlama ve şehircilik deneyimleri için yeni olan bu kavramın algılanmasında ve uygulanmasında zorluklarla karşılaşılmaktadır. Geleceğimize yatırım yapmak, insanlarımızın kaderini değiştirmek istiyorsak kentsel dönüşümün bir fırsat olduğunu bilmeliyiz. Kentsel dönüşüm, çarpık yapılaşma, köhneleşmiş, afetler ve kentsel risklere duyarlı, alt yapısı yetersiz ve niteliksiz, yoğun yapılaşmış, yasal ya da imara aykırı yerlerdeki mülkiyetin, yeni imar planı verilerine göre uygun olarak düzenlenmesidir. Kentsel dönüşüm projeleri, son günlerde öncelikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde uygulanmaya başlanmış olup, ülke geneline yayılacaktır. Vatandaş eski evini vererek, yakınında spor alanları, okul, cami, kreş gibi sosyal donatı alanlarının bulunduğu sağlam bir konut edinebilecektir. Kırsal alandan kentsel alanlara göç dolayısıyla oluşan plansız yapılaşmanın olumsuz etkileri kentsel dönüşüm ile çözülebilecektir.
     Kentsel dönüşüm projesi ile istenilen doğru sonuçlara varabilmek için şeffaflığı, hesap verilebilirliği, sosyal dayanışmaya özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Yolcu, her insanın sağlam ve modern konutlarda oturma hakkı olduğunu ve bu konuda sağduyulu davranılması gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kentsel Dönüşüm Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER