Kenyaya yatırım çağrısı

Kenyaya yatırım çağrısı


ADANA (A.A) - Dış Ticaret Uzmanı ve Danışman Dürhan Köni, Afrika ülkelerinden Kenyanın yatırım konusunda fırsatlar ülkesi olduğunu bildirdi.
     Köni, Tüm Sanayici ve İş Adamları Adana Şubesinin düzenlediği, Dış Ticaret ve Yeni Pazar Arayışları konulu seminerde konuşma yaptı.
     Kenyanın başkenti Nairobinin gelişmiş bir şehir olduğunu, diğer bölgelerinde geliştiğini belirten Köni, şunları kaydetti.
     Avrupalı iş adamları da yatırım için bu ülkeye rağbet ediyor. Gelişmeye açık tropikal bir iklime sahip Kenyada turizm, balıkçılık, tarım ve inşaat alanında daha çok talep bulunuyor. Özellikle yabancı yatırımcı firmalara farklı imtiyazlar tanınıyor. Önceleri Avrupa ve Çin malları kullanılırken şimdi Türk malları tercih ediliyor. Görülmeden anlaşılmayacak bu ülkeye her hususta yatırım yapılabilir.
     Köni, Kenyanın çiçekçilik, çay ve kahve sektöründe ileri bir düzeye sahip olduğuna işaret ederek, bu ülkeye iş gezisi düzenleyeceklerini de belirtti.
     İş adamlarının ilgiyle izlediği seminerde, TÜMSİAD Adana Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Güngör, Köniye teşekkür etti.
    
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kenyaya yatırım çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER