KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kahraman: Tutuksuz yargılanma hakkı esas alınsın ve mağdur olan arkadaşlarımızın tutukluluk hallerine son verilsin


ANKARA (A.A) - KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman, Nisan 2009dan bu yana konfederasyona ve bağlı sendikalara yönelik operasyonlar sonucunda tutuklanan yönetici ve üyelerin, tutuksuz yargılanma hakkı esas alınarak tutukluluk hallerine son verilmesini istedi.
     Güvenparkta toplanan KESK üyeleri Yüksel Caddesine yürüyerek PTT şubesi önünde basın açıklaması yaptı.
     Burada basın açıklaması yapan Kahraman, konfederasyona ve bağlı sendikalara yönelik operasyonlar kapsamında yüzlerce yönetici ve üyenin gözaltına alındığını, farklı cezaevlerinde bulunan 70 kişinin tutukluluk hallerinin devam ettiğini ifade etti.
     Tutuklu KESK üyelerinin büyük çoğunluğu hakkında henüz iddianame hazırlanmadığını ileri süren Kahraman, tutukluluk sürelerinin cezalandırmaya dönüştüğünü savundu.
     Operasyonların kaynağında, emekten, insan haklarından, demokrasiden, barıştan ve özgürlüklerden yana ödün vermeyen tavırlarının yattığını dile getiren Kahraman, tutuksuz yargılanma hakkının esas alınmasını ve mağdur olan arkadaşlarının tutukluluk hallerine son verilmesini istediklerini söyledi.
     Kahraman, açıklamanın ardından tutuklu KESK üyelerinin yeni yılını kutlamak için, üzerinde, inancı ve mücadeleyi simgelediğini belirttiği kardelen çiçeklerinin resmi bulunan kartları PTTden gönderdi.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER