Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Madalyası verilecek

Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Madalyası verilecek -Kıbrıs Barış Harekatına katılarak gazi olanlara, KKTC tarafından Milli Mücadele Madalyası verilecek


SAKARYA (A.A) - Kıbrıs Barış Harekatına katılarak gazi olanlara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından Milli Mücadele Madalyası verilecek.
     Sakarya Valiliği, KKTC İzmir Başkonsolosluğu tarafından gönderilen Milli Mücadele Madalyaları konulu yazısına ilişkin yaptığı açıklamada, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatına katılan Kıbrıs Gazilerine KKTC tarafından Milli Mücadele Madalyası verilmesi kararı alındığını bildirdi.
     Harekata katılan bütün gazilerin tamamının bu haktan faydalanabileceğinin belirtildiği açıklamada, madalya talebine ait belgelerin Valilik Şehit Gazi Şube Müdürlüğü, İlçe Kaymakamlıkları ve Muharip Gaziler Derneğinden temin edilebileceği ifade edildi.
     Konsolosluğun gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi:
     Ülkemizdeki 56/2000 Sayılı Madalya ve Nişanlar Yasasının 15. maddesi uyarınca hazırlanan ve 23 Ocak 2012 tarihli KKTC Resmi Gazetesinde yayınlanarak yürürlüğe giren Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü uyarınca hak sahiplerine Milli Mücadele Madalyaları vermek için Konsolosluğumuzca başvuru alınacaktır. Başvuru formunda belirtilen belgeler teslim edilmek suretiyle kabul edilecektir. Ekte sunulan başvuru formları www.basbakanlik.gov.ct.tr adresinden temin edilebilinir.
     Müracaat edecek olan hak sahiplerinin başvurularının kabulünde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için her müracaatçı başvuru formu ile birlikte mutlaka vukuatlı nüfus kayıt örneği, başvuracak eşler noter ve sonra da kaymakamlık tasdikli Evlilik ve Nüfus Cüzdanı örneği sunacaklardır. Başvuracak olan hak sahibinin kendisi değilse yapılacak müracaatlarda hak sahibinin noter ve sonra da kaymakamlık tasdikli ölümünü belirten herhangi bir belge sunacaklardır.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Madalyası verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER