Kıbrıslı belediye başkanından Çorumlu gazilere ziyaret

Kıbrıslı belediye başkanından Çorumlu gazilere ziyaret -KKTCnin Gazimağusa kenti Tatlısı Belediye Başkanı Orçan, Çorumda Muharip Gaziler ve Kıbrıs Gazileri Derneği üyeleriyle bir araya geldi


ÇORUM (A.A) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin (KKTC) Gazimağusa kenti Tatlısı Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, Çorumda Muharip Gaziler ve Kıbrıs Gazileri Derneği üyeleriyle bir araya geldi.
     32. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali kapsamında kente gelen Orçan, Çorum Muharip Gaziler ve Kıbrıs Gazileri Derneğini ziyaret etti.
     Gazilerle sohbet eden Orçana ziyaretinde Kıbrıslı belediye meclis üyeleri Hacı Çelik ile Mahmut Çelik de eşlik etti.
     Festival dolayısıyla kente geldiğini belirten Orçan, Kıbrıs savaşında canları pahasına savaşan kentteki Kıbrıs gazilerini de ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
     Gazilerin Kıbrıs harekatı sırasında yaşadıkları anıları dinleyen Orçan, Bugün bizler al bayrağın altında özgürce yaşıyorsak bu sizlerin sayesinde. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyoruz. İsteriz ki sizler de hayattayken Kıbrısı bir kez daha görün. Bir zamanlar savaştığınız toprakları yeniden sizlere gezdirmek isteriz. Gazilerimizi Kıbrısta ağırlamaktan onur duyarız dedi.
     Dernek Başkanı Muharrem Gül ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Kıbrıslı gaziler olarak Kıbrısı görmeyi çok arzu ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Kıbrıslı belediye başkanından Çorumlu gazilere ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER