Kılıçdaroğlunun meclis yoklamasında sahtekarlık yapıldığı iddiası

Kılıçdaroğlunun meclis yoklamasında sahtekarlık yapıldığı iddiası -AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci: Bu iddiada bulunan bizzat kendisi milleti kandıran iftiracıdır


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, partisinin grup toplantısında dile getirdiği iktidar milletvekillerinin bazılarının, Mecliste olmadığı halde oradaymış gibi oy pusulası gönderdiği iddialarına ilişkin, Bu iddiada bulunan, bizzat kendisi milleti kandıran iftiracıdır dedi.
     Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamada, geçen hafta perşembe günü başlayıp cuma günü sabaha karşı biten TBMM oturumunda, yoklama istenmesi sonucunda elektronik cihaz ile yoklama yapıldığını, bu yoklama sırasında birçok milletvekilinin elektronik cihazla yoklama verirken, birçoğunun da pusula ile yoklamaya katıldığını belirtti.
     Pusula ile verilen yoklama ile elektronik cihazla yapılan yoklamanın aynı geçerliliğe sahip olduğuna işaret eden Zeybekci, şunları görüşleri dile getirdi:
     Pusulasını veren veya gönderen milletvekilinin Genel Kurul Salonundan ayrılmaması ile ilgili bir kural yoktur, milletvekilleri her partiden pusula veya elektronik cihazla oylarını-yoklamalarını verdikten sonra genel kurul salonundan farklı sebeplerle ayrılabilirler, verdikleri oy veya yoklama içtüzüğe ve yasalara uygundur asla sahte değildir ve yapılan işlem de sahtekarlık değildir. Bu hakkını kullanan milletvekiline hangi iletişim yolunu kullanırsa kullansın sahtekar diye insafsızca itham etmek, bunu kamuya ilan etmek özellikle TBMM kutsal çatısı altında kimsenin haddine değildir. Bu iddiada bulunan bizzat kendisi milleti kandıran iftiracıdır. Dolayısıyla salonu terk eden milletvekilini sahtekarlıkla itham etmek ya çok büyük bir cehalet göstergesi ya da yıllarca grup başkan vekilliği yapmış içtüzüğü çok iyi bilmesi gereken birisi için kötü niyetli bir anlık bir yalan ve iftira yöntemi ile çamur atarak milletin aklını karıştırıp bundan ucuz adi siyasi rant sağlama girişimidir.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlunun meclis yoklamasında sahtekarlık yapıldığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER