Kılıçkaya Baraj Gölü, gurbetçilerin gözde mekanı

Kılıçkaya Baraj Gölü, gurbetçilerin gözde mekanı oldu


SİVAS (A.A) - Suşehrindeki Kılıçkaya Baraj Gölü, yapılan tesisler sayesinde, yöreye tatil için gelen gurbetçilerin gözde mekanı oldu.
     Suşehri Belediyesi tarafından geçen yıl yapılan çalışmalar sonucu turizme kazandırılan ve hava sıcaklığının arttığı bu günlerde yoğunluk yaşanan Kılıçkaya Baraj Gölü sahiline, yöre halkının yanı sıra yaz tatilini geçirmek üzere bölgeye gelen gurbetçiler de akın etti.
     İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Türkmenler köyü yakınlarındaki Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesislerine gelen gurbetçiler ve yöre halkı, baraj gölü kıyısında oluşturulan güvenli sahil bölgesinde yüzüyor.
     Gezinti teknesi ile kanolar, su bisikletleri ve botlara binerek hoşça vakit geçiren gurbetçiler ve vatandaşlar, sahildeki şezlonglarda tatilin tadını çıkarıyor. Sahil, bu günlerde tatil beldelerini andırıyor.
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Burada 20 hektarlık alan üzerine sahiller, yüzme alanları oluşturduk. Yani doğanın yeşilliği ve suyun maviliğini bu bölgede güzel tesisler yaparak birleştirdik. Burayı Suşehrinin adına yakışır bir turizm bölgesi ilan ettik. Gölün kıyısı, yaklaşık bir yıllık çalışma sonucu turizm aktivite alanı haline geldi dedi.
     Adı suyla özdeşleşen Suşehri için güzel bir projeyi gerçekleştirerek halkın hizmetine sunduklarını anlatan Sel, sahilde gönüllerince eğlenen vatandaşları gördükçe mutlu olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kılıçkaya Baraj Gölü, gurbetçilerin gözde mekanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER