Kilis OSB yabancı yatırımcıların da ilgisini

Kilis OSB yabancı yatırımcıların da ilgisini çekiyor -Kilis OSB Bölge Müdür Vekili Öztürk: -ABDli enerji şirketi bölgemizde yatırım yapma kararı aldı. Firma yaklaşık 100 dönümlük alanda güneş panelleri ve güneş enerjisi ürünleri ür


KİLİS (A.A) - Zeynep Yücetaş - Kilis Organize Sanayi Bölgesinin (OSB), yeni teşvik yasasından sonra yerli ve yabancı yatırımcılardan talepler aldığı bildirildi.
     Kilis OSB Bölge Müdür Vekili Mehmet Hakan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 90 hektarlık alanda 1996 yılından beri yatırımcılara hizmet verdiklerini söyledi.
     Bölgede faal durumda 20 fabrika bulunduğunu, bu fabrikalarda pekmez ve reçel, baharat, şekerleme ve çikolata, zeytinyağı, plastik ambalaj, fens teli, asma tavan panelleri, pamuk ipliği, halı ipliği, ayçiçek yağı, sentetik çuval, hayvansal yem ürünleri, meyan çayı, bahçe mobilyaları imalatı yapıldığını anlatan Öztürk, OSBde 750 kişinin istihdam edildiğini söyledi.
     Öztürk, Bölgemizde 2 yabancı firma bulunuyor. Bunlardan biri Suriye, diğeri ise Filistin kökenli dedi.
    
     -ABDli enerji şirketi güneş tarlaları da kurmayı hedefliyor-
    
     Doluluk oranlarının yüzde 73 olduğunu ifade eden Öztürk, Kilis ve Gaziantepin yanı sıra Türkiyenin çeşitli illerinden Kilis OSBde yatırım yapmak isteyenler olduğunu söyledi. Amerikalı bir yatırımcının da Kilis OSBde yatırım yapmak için incelemelerde bulunduğunu ve yatırım kararı aldığını bildiren Öztürk, şöyle konuştu:
     ABDli bir enerji şirketi Kilis OSBde yatırım yapma kararı aldı. Firma yaklaşık 100 dönümlük bir alan üzerinde güneş panelleri ve güneş enerji ürünleri üretimi yapmak istiyor. ABDli firma Meksikada yapmayı planladığı yatırımı Türkiyeye kaydırmış durumda. Ayrıca, bu yatırıma ek olarak güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirecek güneş tarlaları da kurmayı hedefliyor. Güneş panelleri ve güneş enerji ürünleri üretimine ilişkin yapmak istedikleri yatırımın tutarı yaklaşık 30-35 milyon dolar. Bu yatırıma 45-60 gün içerisinde başlamayı planlıyorlar. Güneş tarlaları için fizibilite çalışmaları devam ediyor.
    
     -İstihdamda büyük canlılık bekliyoruz-
    
     Kilis OSBnin 100 hektar genişletilmesi çalışmalarının sürdüğünü bildiren Öztürk, Genişleme süreci son aşamada olan Kilis OSBde yeni teşvik yasasıyla istihdam ve elektrik tüketimi açısından büyük canlılık bekliyoruz dedi.
     Öztürk, yatırımcılara sıfır bürokrasiyle bir an önce üretime geçmeleri konusunda yardımcı olduklarını da ifade etti.
     Kurulması planlanan Kilis-Gaziantep ortak OSBnin Türkiyede bir ilk olduğuna işaret eden Öztürk, ortak bölge için yer seçimi yapılan alanın bin 950 hektar olduğunu bildirdi.
    
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Kilis OSB yabancı yatırımcıların da ilgisini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER