Kimse Yok Mu Derneği, 2012 faaliyetlerini

Kimse Yok Mu Derneği, 2012 faaliyetlerini değerlendirdi -Şube Müdürü Kızılay: -2012de 327 kişiye nakit, bin 491 kişiye de ayni yardım yapıldı


SAKARYA (A.A) - Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şube Müdürü Mevlüt Kızılay, geçen yıl 327 kişiye nakit, bin 491 kişiye de ayni yardım yaptıklarını söyledi.
     Kızılay, Adapazarı ilçesindeki restoranda düzenlediği basın toplantısında derneğin 2004ten beri kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşu olduğunu anlattı.
     Kızılay, 2012de 138 kişiye eğitim, 189 ihtiyaç sahibine nakdi yardım yapıldığını belirterek, 105 kişiye kırtasiye, 178 kişiye ev eşyası, 467 kişiye genel, bin 39 kişiye gıda, 440 kişiye giyim, 153 kişiye de sağlık ve temizlik yardımı yapıldı. Ramazan ayı boyunca 900 erzak kolisi, 14 bin 500 ihtiyaç sahibine iftar verildi diye konuştu.
     Myanmardaki Arakan Müslümanları ve Afrika için nakit yardımlar gönderdiklerini kaydeden Kızılay, Bağışlarla Kamerun, Pakistan ve Sudanda su kuyuları açtırılarak binlerce insanın susuzluğu giderildi. Arama Sağlık Yardım Araştırma Birimi (ASYA) kuruldu ve birçok yardım gerçekleştirildi ifadelerini kullandı.
    
     -2013 hedefleri-
    
     Kızılay, Kardeş Aile Projesinin 2013 yılında daha fazla aileyi kardeş yapma çabasıyla devam edeceğini bildirdi.
     Görme Engelliler Haftasında Farkındalık programları düzenleyeceklerine işaret eden Kızılay, şöyle devam etti:
     Afrikada kataraktlı hastaların sorunlarını çözmek için Karanlığa Işık Olun kampanyası gerçekleştireceğiz. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Gününde şehitleri anmak ve ihtiyaçlı ailelerle Çanakkale ruhunu yaşamak için gezi ve programlar düzenleyeceğiz. Ülkemizde her yıl 18-24 Martta Yaşlılar Haftası kutlanmaktadır. Bizler de bu tarihte yaşlılarımızın Bir Tebessüm, Bin Vefa haftasını kutlayacağız. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine erzak yardımı yapılacak.
     Kurban Bayramında yurt içi ve dışındaki ihtiyaç sahiplerimize kurban eti yardımı ve bayramlık hediye yardımı gerçekleştireceğiz. Eğitim yardımları kapsamında 2013 yılında yaklaşık 200 öğrencimize eğitim bursu, birçok öğrencimize kırtasiye malzemesi, gıda, giyim, ayakkabı ve kitap yardımlarda bulunacağız.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu Derneği, 2012 faaliyetlerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER