Kınalı keklikler doğa ile buluştu

Kınalı keklikler doğa ile buluştu -Afyondan getirilen 600 kınalı keklik Sebende doğaya bırakıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Afyondan getirilen 600 kınalı keklik, Bolunun Seben ilçesinde doğaya bırakıldı.
     Orman ve Su işleri Bakanlığının yaban hayvanı yerleştirme projesi kapsamında Afyonun Şuhut ilçesinde bulunan Keklik üretim istasyonundan kamyonetle getirilen 600 kınalı keklik, Sebenin Solaklar köyü mevkisinde doğaya bırakıldı.
     Seben Kaymakamı Alper Balcı, Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Orman ve Su İşleri İl Müdürü Özkan Yavuz ve orman muhafaza memurları, kamyonetteki kasaların kapaklarını açarak kınalı keklikleri doğaya saldı.
     Kapakların açılması sırasında bazı keklikler uçarak çevreye dağılırken bazıları da özel olarak hazırlanmış yemleme alanına uçtu. Yemleme alanında bulunan keklikler, daha sonra görevliler tarafından tek tek tutularak doğaya bırakıldı.
     Seben Kaymakamı Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin doğa ve tarih turizminin yanında av turizmi açısından da zengin bir alt yapıya sahip olduğunu ifade ederek, bırakılan kekliklerin doğada çoğalmasının ardından bölgenin av turizmine açılacağını söyledi.
     Orman ve Su İşleri İl Müdürü Yavuz ise bölgeye geçen yıl 500 kınalı keklik bırakıldığını hatırlatarak, Bakanlığımızın yaban hayvanı yerleştirme programı kapsamında bakanlığımıza bağlı Afyon Şuhuttaki keklik üretme istasyonundan Seben ilçesinde bulunan yaban hayatı yerleştirme sahasına salınmak üzere 600 adet keklik getirildi ifadelerini kullandı.
     Sebenin keklikler için uygun bir doğa ortamına sahip olduğunu ifade eden Yavuz, 6 aylık olan kınalı keklikleri sahaya saldık. Alan uygun bir alan. Kayalık bir alan, sarp arazilik bir alan ve ava yasak bir bölge diye konuştu.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kınalı keklikler doğa ile buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER