Kırgız öğrenciler, KASKİ

Kırgız öğrenciler, KASKİ-de staja başladı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, Kırgızistan-dan gelen 2 kız öğrencinin Atıksu Arıtma Tesisinde staja başladıklarını belirtti.
     Batukan, Kırgız öğrencilerin, Manas Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde okuduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğrencisi olan Suusar Cekin ve Gulzat Cekşenalı, KASKİ-yi Türkiye-de en gelişmiş tesis olduğu için seçtiklerini ifade ettiler. Üniversitelerindeki hocaların tavsiyesi üzerine kurumumuza gelen Kırgız öğrenciler, yaptıkları araştırmalar sonucunda en gelişmiş ve son teknolojileri kullanan Atıksu Arıtma Tesisimizin kendilerine yararlı olabileceğini düşünerek buraya geldiklerini belirttiler. Öğrenciler, tesisimizdeki personelimizin yanında ders döneminde öğrenmiş oldukları bilgileri uygulamalı olarak çalışma imkanını bulacaklar.
     Kurumlarının böyle bir eğitim programı için tercih edilmesinin kendilerini oldukça memnun ettiğini dile getiren Batukan, Tesisimiz son teknolojilerin kullanıldığı ve her yıl birçok öğrenci grubunun ziyaret için geldiği bir kurumdur. Tesis girişinde pis olan suyun işlemler sonucunda nasıl arıtılarak çevreye zararsız hale getirildiği öğrencilerimiz tarafında en dikkat çeken bölüm oluyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kırgız öğrenciler, KASKİ Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER