Kırıkkalede Kadın Emeği ve İstihdamı paneli

Kırıkkalede Kadın Emeği ve İstihdamı paneli


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Uygulama Araştırma Merkezi, Kadın Sorunları Araştırma Uygulama Merkezi ile Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Kadın Emeği ve İstihdamı paneli düzenlendi.
     Kırıkkale Belediyesi Belediye Meclis Salonunda düzenlenen panele, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Emine Aktepe, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Dilek Öztaş ile çok sayıda davetli katıldı.
     Panelde KOBİ Uzman Yardımcısı Suzan Çime, KOSGEB ve Kadın Girişimciler, İş ve Meslek Danışmanı Fatma Arıkan Çalışma ve İş Kurumu ve kadın istihdamı hakkında, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dolunay Şenol da Çalışma Hayatında Kadın konularında panele katılanlara bilgi verdiler.
     Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Doç. Dr. Nazife Yiğit, burada yaptığı konuşmada, Dünya Kadınlar Gününün dünya ve Türkiyede olduğu gibi Kırıkkalede de kutlandığını belirterek, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, tartışılması bu sorunlara çözüm aranması için önemli bir gün olduğunu kaydetti.
     Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise insanın 3 temel ihtiyacının bulunduğunu, bunların adalet, güvenlik ve özgürlük olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Bu üçünü sağlayan toplumlar yarınlarına güvenle bakar. Bunu sağlamak adına ülkemizde aynı havayı aldığımız, toplumda birlikte yaşadığımız ve güvende olması konusunda her birimizin adım atmaya gayret göstermemiz hepimizin görevidir. Adaleti olmayan bir toplumda, geleceğe güvenle bakmak mümkün değildir. Yarına ilişkin güvenlik kaygısı taşıyorsa bir insan o toplumun çok sağlıklı olduğu düşünülemez. Güvenlik konusunda insanlar kendi kültürel dünyalarıyla ilgili yaşayabilecekleri hayatla ilgili düşünebildiği ve bir etkinlik olarak hayata geçirebileceği özgür alanları bulmak durumundadır. Her alandaki özgürlüğünü bir toplumdaki beraber yaşadığı insanların özgürlüğüne müdahil olmaksızın, özgürlük alanını iyi kullandığı şekilde o toplum geleceğe güvenle bakar. Derneğimiz tarafından düzenlenen bu etkinliği değerli ve anlamlı buluyorum. Bazen farkında olmadan haklarımız konusunda kullanmak konusunda sıkıntılarımız oluyor. Buda geleneğimiz bunda etkilidir. Tüm olumsuz etkenler mümkün olabilir. Bunları gidermek bizim temel görevimiz olmalıdır. Temel haklar konusunda her birimiz bir başkasına saygıyı göstermemiz ve gayret sarf edecek bireyler olmalıyız.
     Panelin sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede Kadın Emeği ve İstihdamı paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER