Kırıkkalede 1 Mayıs Emek ve Dayanışma

Kırıkkalede 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalede 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bazı sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından, halaylar eşliğinde kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalara, DİSK, Türk Metal Sendikası, Petrol-İş, Eğitim-Sen, Büro Emekçileri Sendikası (BES), Emekli-Sen, Alevi Kültür Derneği ile Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi yöneticileri katıldı.
     Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, yaptığı konuşmada, ülkenin her yerinde yüreklerin barış ve kardeşlik için çarptığını belirtti.
     İstanbul sokaklarında işçilerin, emeğin bayramını kutlamak için toplanmak istediklerini belirten Şahin, şunları kaydetti.
     "Ancak emeğin bayramının kutlanmasına izin verilmiyor. Bugün dünyanın dört bir yanında emekçiler, mücadeleyi, dayanışmayı kutlamak için alanlarda toplandı. Tüm dünya emekçilerine yapılan saldırılar, eşitsizlikler, adaletsizlikler devam ediyor."
     Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer de 1 Mayısın, 8 saatlik iş günü talebinin mücadelesinin yapıldığı 1886 yılından beri tüm dünyada işçilerin ortak bayramı ve dayanışma günü olduğunu belirterek, Kırıkkalenin de işçi kenti olduğunu ve bu kentte de kutlanmasının ayrı bir anlamı olduğunu vurguladı.
     İşçilerin müzikler eşliğinde halay çektiği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mitingi, Türk Halk Müziği Sanatçısı Feryal Öneyin konseriyle devam etti.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Kırıkkalede 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER