Kırıkkalede kaçak su ile mücadele

Kırıkkalede kaçak su ile mücadele


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (KOSKİ), kaçak su ve arızaları zamanında tespit etmek üzere kaçak su tespit detektörü kullanmaya başladı.
     Kırıkkale Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yer altındaki metal borulara 2,5 metreye kadar duyarlı olan sızıntı detektörleri, ekiplerin işini kolaylaştırarak arızanın olduğu alanlarda kısa sürede kullanılacağı, metal olmayan plastik boru hatlarının olduğu alanlarda da dinleme yapabilen akustik detektörler kullanılacağı, detektörler sayesinde su sesinden yola çıkarak, kaçağın olduğu alanlar kısa sürede tespit edileceği kaydedildi.
     Kullanılacak sistemin henüz deneme aşamasında olduğunu belirten KOSKİ Müdürü Ali Rıza Koçoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Kırıkkalede artık tahminlere dayalı su kaçağı tespit ve bulma işleri geride kaldı. Su kaçağı tespitini profesyonel bir şekilde yapmak için en son teknolojiyi kullanıyoruz. Su arıza ve kaçak sorunlarında en etkili sonuçları sağlamak için teknolojiyi ve yenilikleri sürekli olarak takip etmekteyiz. Maliyet ve zamandan kazandıracak olan bu teknoloji sayesinde ekiplerimiz su arızasını ve kaçağını noktasal olarak tespit edecekler.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede kaçak su ile mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER