Kırıkkale Baro Başkanı Yılmaz:

Kırıkkale Baro Başkanı Yılmaz: -Bazı suçlarda, suça sürüklenen çocuklar anlamında Kırıkkale Türkiye sıralamasında 7. sırada. Bu hoş bir durum değil -Ben şahsen idam cezasının olması gerektiğine inanıyorum Özellikle de terör suçun


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, bazı suçlarda, suça sürüklenen çocuklar anlamında Kırıkkalenin Türkiye sıralamasında 7. sırada. olduğunu bu durumun hoş olmadığını söyledi.
     Yılmaz, Kırıkkale Adliyesindeki Baro Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, toplumun her alanında bulunduklarını, yıl içerisinde çok ciddi sayıda görevlendirme yaptıklarını belirterek, Kırıkkale Barosunda görevli 59 avukatın komisyonlarla ve kurumlardaki görevlendirmelerle gönüllük esasına göre çalıştıklarını kaydetti.
     Bir yıl içerisinde 3 bin civarında görevlendirme yaptıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Bu görevlendirmeler dışında Kadın Hakları ve Çocuk Hakları komisyonlarımız çok etkin bir şekilde görevlerini yürütmektedirler. Çocuk Hakları Komisyonu bu hafta içerisinde İl Jandarma Alay Komutanlığı bünyesindeki birimlerine çocuk hakları konusunda seminer verdiler. Bunun yanı sıra Milli Eğitim bünyesindeki öğretmenlere seminer verildi. Özellikle kadın ve çocuk bizim en hassas olduğumuz nokta. Aslında toplumun en hassas olduğunu nokta. Biz demokrasinin, hukukun, adalet ilkesinin gerçekleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Toplumda da bu anlamda bilinçlendirme çalışması yapıyoruz. Bu bilinçlendirme çalışmalarında en önemli hususu çocuklar oluşturuyor. Bizim geleceğimiz onlar. Çocukların suça sürüklenmelerinin önlenmesi, adli konularda nasıl yardım alacakları konusunda baro olarak vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Toplumda bir katma değer üretmeye çalışıyoruz. Topluma bir değer kazandırmaya çalışıyoruz. Bazı suçlarda, suça sürüklenen çocuklar anlamında Kırıkkalede Türkiye sıralamasında 7. sırada. Bu hoş bir durum değil.
    
     -İdam yasası
    
     Ayhan Yılmaz, bir gazetecinin idamın yeniden getirilmesi ile ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:
     Tartışması kuvvetle muhtemelen tekrar gelebilecek bir konu olduğunu düşünmüyorum idamın. Şuanda AB ile uyum anlaşmalarımız içinde çok ciddi problemler yaratacağını düşünüyorum. Bu bir genel değerlendirme ama şahsi fikrim sorulacak olursa. Ben şahsen idam cezasının olması gerektiğine inanıyorum. Özellikle de terör suçunda bunun uygulanması gerektiğine inanıyorum. Küçücük bir çocuğun ırza geçinip, ondan sonra onu vahşice öldürenlerin ben idam cezasının uygulanması gerektiğine inanıyorum. Bunların bur ur olduğuna inanıyorum. İnsan vücudunda nasıl bir ur, tıbbi olarak müdahale edilip kesilip atılıyor ise bu tarz suçlulularında bir ur olduğuna inanıyorum, toplumun içerisinden kesilip atılmasını düşünüyorum. Şahsi kanaatim. Ülkemizde idam yasasının gelmesi çok mümkün gözükmüyor. AB uyum yasaları da buna çok müsaade etmiyor şuandaki AB ile olan görüşmelerimizin kesintiye uğratacağını düşünüyorum. Böyle bir yasanın.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Baro Başkanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER