Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz:

Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz: -Gecekondu bölgesi kentsel dönüşüm projesi çalışmaları kapsamında ve yapılan yatırımlarla kentin önemli cazibe merkezi haline gelecek


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, gecekondu bölgesinin kentsel dönüşüm projesi çalışmaları kapsamında ve yapılan yatırımlarla kentin önemli cazibe merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi.
     Belediye Başkanı Korkmaz, yaptığı açıklamada, Kırıkkale-Kayseri karayolu üzerinde bulunan Devebağırtan mevki olarak adlandırılan gecekondu bölgesinde yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında modern, çağdaş ve yaşanılabilir alanların hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
     Kırıkkale Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Devebağırtan mevkinde başlayan gecekondu dönüşümünde yeni bir noktaya gelindiğini ifade eden Başkan Korkmaz, şunları söyledi:
     Proje alanında bulunan derenin ıslahı 3,5 milyon liraya ihale edilerek bir kaç ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor. 120 dekarlık rekreasyon alanında, çocuk parkları, spor ve yürüyüş alanları, okul, cami, ticaret merkezleri ve ışıklandırılmasıyla yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız. Şu anda 340 dairenin bitirme aşaması içinde olması ile birlikte Aralık ayında satışa sunulacak. İlave olarak 1000e yakın yeni yapılacak konutlarla bölge büyük bir değişime uğramış olacak ve Kırıkkalede yeni bir kent doğacak. Böylece, gecekondu bölgesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ve yapılan ilave yatırımlarla kentin önemli cazibe merkezi haline gelecek.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER