Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz:

Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz: -İnşaat ruhsat sayısı geçen yıla göre yüzde 50 artışla 130a yükselmiştir


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, inşaat ruhsat sayısının geçen yıla göre yüzde 50 artışla 130a yükseldiğini söyledi.
     Korkmaz, yaptığı açıklamada, 2012 yılında kent yapılaşması ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, inşaat ruhsat sayısının geçen yıla göre, yüzde 50 artışla 130a ulaştığını belirterek. ruhsat sayısından daha önemli olanın toplam inşaat alanı olduğunu kaydetti.
     Buna göre bakıldığında artış oranının görüldüğünü ifade ederek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Bu artışta TOKİnin Yenimahalle Devebağırtan mevkindeki ürettiği konutların etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bağımsız bölüm anlamında 2011 yılına nazaran yüzde 120 oranında bir artış söz konusudur. 2011 yılında üretilen 709 daireye karşılık 2012 yılında bin 607 daire üretilmiştir. Yapı kullanma izni alan yapı anlamında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştır. 2011 de 766 bağımsız bölüme, 2012 yılında bin 269 bağımsız bölüme yapı kullanma izni verilmiştir. Samsun yolu Bulvarı cazibesini bu yılda sürdürmüş ağırlıklı olarak bu bölgede yapılaşma devam etmektedir. Güvenli ve kaliteli yapı ihtiyacı olan ilimizde inşaat sektörünün 2013 yılında da canlı olmasını ümit eder, bu sektörde çalışan herkese başarılar dilerim.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER