Kırıkkale Belediyesi tarafından yürütülen Kayseri Yolu

Kırıkkale Belediyesi tarafından yürütülen Kayseri Yolu dere ıslahı çalışmaları devam ediyor


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediyesi tarafından yürütülen Kayseri Yolu dere ıslahı çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
     Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, projenin ilk etabında derenin iş makineleriyle temizlenirken, yatakları derinleştirildiği ve genişletildiği kaydedildi.
     Baks döşenecek güzergahın aplikasyonları yapılarak, mezarlık girişinden başlayan kazı çalışmalarının 200 metrelik kısmının tamamlandığı ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
     2 bin 100 metre uzunluğunda betonarme kutu büz döşeniyor. Dere ıslahı işleminin tamamlanmasıyla birlikte peyzaj çalışmalarına başlanacak. Proje ile birlikte, 3 bin 500 metre yürüyüş yolu aksı üzerinde 180 uzun, 150 kısa modern aydınlatma direği, 24 sekizgen kamelya, fitnes aletleri, banklar, çöp kovaları ve peyzaj alanları yapılacak. Bu projeyle dere yataklarının hafriyat deposu, çöp tenekesi olarak kullanılması ve gelişigüzel kanal döşenmesi engellenecek, dere yatakları içine yıllardır birikmiş olan atıkların oksijensiz ortamda bozulması sonucu koku üreten kimyasal reaksiyonu durdurup, koku kaynağının kurutulmasına yardımcı olunacak.
     Belediye Başkanı Veli Korkmaz da, belediyece dere ıslah çalışmalarının plan, program ve çağa uygun kaliteli malzemelerle periyodik planları içinde devam ettiğini kaydetti.
     Islah projesinin Kırıkkale için çok önemli bir çalışma olduğunu belirten Korkmaz:
     Kentin büyümesi, gelişmesi açısından önemli projeler üretmeye ve yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız bütün hizmetler Kırıkkalenin gelişmesi ve büyümesi içindir. Bunun içindir ki ilimize yapılan ve yapılacak olan projelerin yakından takipçisiyiz.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Belediyesi tarafından yürütülen Kayseri Yolu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER