Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Şener: -Koyun yetiştiriciliğinde maliyet düşük olup üretim sürecinde risk daha azdır


KIRIKKALE (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ekrem Şener, koyun yetiştiriciliğinde maliyetin düşük olduğunu, üretim sürecinde riskin daha az olduğunu söyledi.
     Hayvancılığın Geliştirme Projesi kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen törende konuşan Şener, 95 damızlık Akkaraman ırkı kangal tipi koçun dağıtımının yapıldığını kaydetti.
     Kırsal kalkınmada koyunculuğun önemi ve avantajlarının büyük önem arz ettiğini ifade eden Şener, şöyle konuştu:
     Bölgemiz ve özellikle ilimizde tarımsal üretim unsurlarının yetersiz olduğu işletmeler için koyunculuk bir çok avantajlara sahiptir. Koyundan elde edilen ürünler çeşitlidir. Et, süt, yapağı gibi ürünler koyunculuğun en önemli gelirleridir. Koyunculukta yapağı geliri düşüktür. Ancak, koyun türünün geliri etten sonra gelen önemli bir gelir kaynağıdır. Koyun yetiştiriciliğinde maliyet düşük olup, üretim sürecinde risk daha azdır. Koyunculukta yıl boyu istihdam, iş gücü talebinin yaşlı insanlardan ve çocuklardan sağlama imkanı bulunmaktadır. Bu açıdan bakıldığında koyunculuk, tarımsal üretim seçeneği sınırlı bir çok aile ve işletme için önemli bir alternatiftir.
     Törene, Vali Vekili Niyazi Ulugöl, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile koyun üreticileri katıldı.
     Konuşmaların ardından üreticilere koyunları teslim edildi.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER