Kırıkkale PMYO eğitim öğretim yılı açılış

Kırıkkale PMYO eğitim öğretim yılı açılış töreni -Vali Kolat: Polis teşkilatı huzur ve güvenliğin teminatıdır


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, polis teşkilatının huzur ve güvenliğin teminatı olduğunu söyledi.
     Vali Kolat, Polis Meslek Yüksek Okulunda (PMYO) düzenlenen eğitim öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulunarak, son yıllarda Türkiyedeki yaşanan dönüşüm ve gelişimin eğitim kurumlarına da yansıdığını kaydetti.
     Polis teşkilatının ülkede önemli kurumlardan biri olduğunu ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:
     Teşkilat yapısı içerisinde de Polis Meslek Yüksek Okulları önemli bir yer tutuyor. Polis teşkilatı huzur ve güvenliğin teminatıdır. Bir ülkede huzur ve güvenlik yoksa, özgürlüğünüzde de tehlikededir demektir. Özgür insan olmak istiyorsanız her şeyden önce huzurunuz ve güvenliğiniz olacak. Huzur ve güvenliği de en çok tehdit eden unsur biliyorsunuz ki terördür. Kökü kazınıncaya kadar terörle mücadele sürecektir. Son zamanlarda gördüğünüz gibi büyük bir mücadele, operasyonlar var. Terörü sonlandırmaya yönelik çalışmalar devam etmektedir. Terör, çok acımasız en yakın insanımızı, çoluk, çocuk dinlemeden öldürecek kadar vahşete varan bir yapıya sahiptir. Terörün, hiç bir ilkesi ve kuralı yok. İnsanlık adına hiçbir insana vereceği mesajı yok. Sadece öldürmekle, işkenceyle, şiddetle sonuç almaya yönelik bir uygulama. Bu nedenle sizlerin görevi son derece önemlidir. Yani bunlarla yapılacak mücadelede donanımlı olmak gerekiyor, hazırlıklı olmak gerekiyor. Bu nedenle bu kurumu önemsiyorum. Sizlerin eğitim ve öğretimini son derece önemsiyorum.
     Son yıllarda emniyet teşkilatında ciddi anlamda eğitim açısından gelişme olduğuna değinen Vali Kolat, Türkiyede 28 Polis Meslek Yüksek Okulu ile 12 Polis Eğitim Merkezinin bulunduğunu, polislerin yüzde 90ının ise yüksek okul mezunu olduğunu bildirdi.
     Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yakup Şahan da, bilgi çağı içerisinde yaşadıklarını, düşünce ve bilgi öne çıktıkça, insan unsuru kurumların en önemli sermayesi haline geldiğini kaydetti.
     Şahan, başarının, çağın gerektirdiği insan kaynaklarına sahip olmaktan geçtiğini anlatarak, şunları söyledi:
     Bu anlamda bilgi çağının gereklerine göre insan yetiştirmeyen kurumlar etkinliğini kaybedecektir. Bu bağlamda Polis Meslek Yüksek Okullarımız, Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi öncülüğünde, çağın gereği olarak sorgulayıcı, eğitimci ve eğitilenin tartışma ortamı içerisinde bulunduğu, her zaman kendini yenileyen, modern teknolojilerin kullanıldığı bir eğitim sistemine kavuşturulmaya çalışılmaktadır. Öğrenmeyi öğrenmenin hedef olduğu bu sistemde amaç, çağa ayak uyduran ve gereklerini takip eden, toplumun huzur ve emniyetini sağlayan, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyan, bunu yaparken de insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü gözeten yani güvenlik ve özgürlük dengesini doğru uygulayan Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmektir.
     Konuşmaların ardından Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Adnan Küçük tarafından, Hukuk devleti ve insan hakları konusunda ilk ders verildi.
     Törene, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile öğrenciler katıldı.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale PMYO eğitim öğretim yılı açılış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER