Kırıkkale Valisi Kolattan eğitim kurumlarına ziyaret

Kırıkkale Valisi Kolattan eğitim kurumlarına ziyaret


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat ile eşi İlksen Kolat, Gazi Endüstri Meslek Lisesi ve Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesini ziyaret etti. Meslek liselerinin ekonomiye ve Türkiyenin gelişimine önemli katkı sağladığını söyledi.
     Meslek Lisesinde bulunan atölyeleri gezen Vali Kolat ile Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, öğrencilerin çalışma ve eğitim ortamını inceledi. Öğrencilerden argon kaynağı hakkında bilgiler alan Vali Kolat, demire kaynak yaparak bu alanda başarılı olduğunu ispat etti.
     Meslek liselerinin eğitime ve iş gücüne önemli katkılar yaptığını belirten Vali Kolat, gelişen teknoloji ile okullarda ve özellikle meslek liselerinde başarının arttığını belirtti.
     Türkiyenin gelişimine önemli katkıda bulunan meslek liselerinde üst düzey eğitim sisteminin olduğunu bildiren Vali Kolat, gün geçtikçe teknolojinin geliştiğini bununda eğitim sistemine önemli katkı sağladığını ifade etti.
     Atölyelerde bulunan makinelerin hassas ve titiz bir şekilde kullanılması gerektiğini söyleyen Kolat, Baktığımız zaman müthiş teknolojiler ile üretilmiş makinelerin iyi bir şekilde kullanılması gerekiyor. Bu konuda öğrencilerin hassas davranması gerekmektedir. Çünkü buraya alınan makineler insanlarımızın vergilerinden çıkıyordedi.
     Kırıkkalenin eğitim ve öğretimde diğer illere göre önemli başarılar elde ettiğini belirten Vali Kolat, bu konuda eğitim çıtasının daha da yükselmesi için gereken çalışmaların yapılacağını kaydetti.
     Vali Kolat, incelemeleri sırasında öğrencilerle sohbet etti, yemek pişiren bir öğrenciye yardım etti.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Valisi Kolattan eğitim kurumlarına ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER