Kırıkkale Valisi Kolattan ziyaretler

Kırıkkale Valisi Kolattan ziyaretler (Fotoğraflar)


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, kentteki dernek, sivil toplum kuruluşları ile eğitim kurumlarını ziyaret etti.
     Vali Kolat, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak ve sendika üyeleri ile bir araya geldi. İl Temsilcisi Karabacak sendika çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kırıkkalede en yetkili sendika olduklarını belirten Karabacak, Türk Haber-Sen ile şube sayılarının 5e yükseleceğini kaydetti.
     Karabacak, 5442 sayılı kanuna dayalı atamalarda yaşanan sıkıntı yaşandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bu atamalarda sendikamızla istişare yapılması gerekiyor. Yanlış ve keyfi atamalar oluyor. İstişare olursa bunların önüne geçmiş oluruz. 2012 yılı içerisinde Kamu Sen olarak 475 dava açmışız ve bu davaların yüzde 80-inde lehimize sonuçlanmış. Bu da keyfi uygulamaların olduğunu gösteriyor. Kırıkkale ve üyelerimizin menfaati noktasında üzerimize düşen görevi yerin getirmeye hazırız.
     Vali Kolat, şunları söyledi:
     Uzun süre Emniyet Genel Müdürlüğünde Personel Daire Başkanlığında görev yaptım. Bu tür sorunları yakından biliyorum. O zaman da mahkemeye giden kazanıp geliyordu. Yönetmenliği değiştirerek sorunun çözülmesini sağlamıştık. Mahkeme son çare olmalı. Sağlık ta çok geçici görevlendirmeler yapıldığı bilgisini aldım. Bir komisyon kurarak bu tür sorunların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Kamu Sene mücadelesinde başarılar diliyorum.
     Vali Ali Kolat, ziyaret ve incelemeleri kapsamında Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Bora ve şoförler ile bir araya geldi. Şoförlüğün zor bir meslek olduğunu ifade eden Kolat, Gece gündüz demeden her zaman çalışmak zorundasınız dedi.
     Bora, Kırıkkaleli vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını belirterek, odaya kayıtlı 1380 şoförün olduğunu bildirdi.
     Vali Ali Kolat, daha sonra Kızılırmak İlköğretim Okulunu ve Kızılırmak Lisesini ziyaret etti.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Valisi Kolattan ziyaretler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER