Kırıkkale Valisi Kolat, Yüksek İhtisas Hastanesinde

Kırıkkale Valisi Kolat, Yüksek İhtisas Hastanesinde incelmelerde bulundu


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Yüksek İhtisas Hastanesinin ek binasında çıkan yangın alanında incelemelerde bulundu.
     Vali Kolat ve beraberindeki Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dilek Öztaş, inşaatı süren hastanede incelemelerde bulundu. Müteahhit firma yetkililerinden olayın çıkış nedeni ve yapılacak işler hakkında bilgi aldı.
     Hastane inşaatında çıkan yangın ile ilgili soruşturmanın çok yönle olarak sürdürüldüğünü ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:
     Emniyet güçlerimiz ve itfaiye ekiplerimizi yangının çıkışı ile ilgili soruşturmayı, araştırmayı yapıyorlar. Niye çıktı-, nasıl çıktı-, diye raporlar hazırlanıp sorulacak. Bu durum üzüntü verici. Teslim aşamasında bu olayın yaşanması bizleri üzdü. Geçmiş olsun. Maddi kayıp fazla değil, can kaybının olmaması sevindirici. Dikkat etmek gerekiyor.
     Vali Kolat, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Polikliniğinde görevli doktor ve 3 sağlık çalışanına yönelik saldırı girişimini kınadığını belirterek, şunları söyledi:
     Bu tür durumlar üzücü. Sağlık camiasında zaman zaman bu tür sıkıntıları yaşıyor, görüyor ve karşılaşıyoruz. Kamuya hizmet eden, insanımıza hizmet eden insanlara saygı gösterilmesi gerekirken, bir takım darp girişiminde bulunmak, hakaret girişiminde bulunmak gibi davranışlarda bulunmak insanlığa da sığmaz. Arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür olayların yaşanmaması için biz gerekli tedbiri aldık. Beyaz kod uygulaması gibi önlemleri aldık. Gerektiğinde güvenlik birimleri ve özel güvenlik birimleri görevlendirmek suretiyle konuda yardımcı oluyorlar. Ama insan unsurunun olduğu her yerde bu tür şeyler oluyor. Ancak temennimiz bu üzücü olayların yaşanmaması ve yapanların yanlarına kar olarak kalmamasıdır.
     Vali Kolat, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Kırıkkalenin tanıtımının en iyi şekilde yapıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Dünyanın 5inci büyük fuarına katıldık. Yaklaşık 70e yakın ülkenin katıldığı bir çok firmanın yerli ve yabancı turizm firmasının bulunduğu, illerin büyük oranda katıldığı, kendi ürünlerin tanıtıldığı bir fuardı. Bu yıl 17incisini yapıldı. Bir çok katılan oldu. Oldukça iyi bir konumdaydı. Bizde belediyemiz ile birlikte katıldık. İlimizin bazı ürünlerini, MKE ürünlerini tahsis ettik. Kırıkkaleliler olsun, yabancılar olsun büyük ilgi gösterdiler. Kendi ürünlerimizi, varlıklarımızı kendi tarihi dokularımızı tanıtmak adına yararlı oldu.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Valisi Kolat, Yüksek İhtisas Hastanesinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER